[]

sıçtığımın resmi midir?

olay şu:
(bkz: #21035712)

şimdi bu kedi hani tuvaletini yaptığı yerin kokusunu alıp oraya yapıyor ya, zırt pırt gidip benim odama yapar mı? şimdi tam karşımda, odamın kapısı kapalı. altında hafif bir boşluk var ordan girmeye çalışıyor, kapıma sürünüyor falan. sıçtığımın resmi gibi bir his var içimde, doğru bir his mi?

 
al götür kumuna koy. ellerinle ön patilerini tutup kumu harş harş (çukur kazma hareketi) yaptırt. çişi kakası varsa yapacaktır o anda.


  • kibritsuyu  (01.12.10 16:17:23) 
bu olay olur olmaz yaptım aynısını, ancak hayvan tüm ihtiyacını odamda görmüş olacak ki hiçbir şey yapmadan aynen gitti.


  • kivanc1  (01.12.10 16:24:52) 
tuvaletini yaptığı yeri pril ya da az miktarda çamaşır deterjanını suyla karıştırıp ıslatacağınız bezle silin ve arkasından oraya (mümkünse spreyli biri şişeye koyacağınız, yoksa beze dökün öyle silin) bir miktar sirke ile silin. içeriğinde "amonyak" olan bir kimyasalla, çamaşır suyu v.b. ile silmeyin. çünkü bunlar kedinizin çişininin/dışkısının kokusuna bnezer ev siz hijyen sağlayacağım derken aslında kediye tuvaletini yapacağı yeni bir adres göstermiş olursunuz. sirke bu tip koku değildir ve aksine hayvanın işaretlediği yerdeki kokunun üzerini örter. bir kaç gün boyunca o köşeyi sürekli sirke ile silin, bu arada hayvanı da tuvaletinin geldiğini hissettiği anda kumuna götürün. bağırmayın, ani hareketler yapıp korkutmayın. kumundan soğutacak bir hareket başınıza açılacak daimi bir iş demektir.

bu arada kediler cezadan anlamaz. daha önce bir duyuruya yazdığım cevaptan copy paste:

normal zamanlarda bağırarak konuşmaktan, ani ses yükselmesi v.b şeylerden kaçının. böyle hayvan sizin normal sesiniz ile "hayır" dediğiniz zamanki ses tonunuzu ayırt etmeyi daha çabuk öğrenir.

bir de hayana mümkün olduğunca kısa komutlar verin. tek ama kararlı bir "hayır" yeterli. işlediği bir kabahat yüzünden ona bağırmak "bunu yapmanı istemiyorum, neden böyle yapıyorsun, çok yaramazsın" v.b. cümleler kurmak sizin rahatlamanızı, kedinizin de korkmasını sağlar ama başka bir işe yaramaz. unutmayın o bir kedi. uzun cümlelerin içeriğini anlayabilecek kapasitede değil. bu yüzden istediğiniz bir şeyi yaptığında sakin bir tonla "evet" "aferin" gibi kelimeler, aksi durumlarda da sert bir "hayır" verdiğiniz eğitimin işler hale gelmesini sağlar.

son olarak kedinizin tuvaletini kullanmayı reddederse nedenini gözlemleyerek anlamaya çalışın. yerini beğenmemiş olabilir, mahremiyet onlar için önemlidir. tuvaleti esnasında bir ses duyup korkmuş ve bunu tuvaletle bağdaştırmış olabilir. tuvaleti kullanmamakta ısrarcı olursa kumun yerini değiştirin. ancak bunu sürekli hale getirmeyin. kediler düzenli hayvanlardır ve sürekli düzenlerinin bozulmasını da şiddetle(!) protesto edebilirler.

kolay gelsin!
  • balik kraker  (01.12.10 16:30:29) 
balik kreker uzun uzun yazdığın için teşekkürler.

duyuruya yazmayı unutmuşum fakat bu olay olduktan hemen sonra bolca ıslak mendil ile sildim orayı. evde de sirke olmadığından dolayı maalesef sirke ile silme imkanım yok. (öğrenci evi işte) ancak şimdi biraz prille falan da sileyim garanti olsun.

ha birde diğer cevabı okumuştum, hatta benim duyurumdaydı sanırım o cevap fakat uzunca bir süre "hayır" şeklinde sert bir komutla eğitmeye çalıştık fakat hiçbir sonuç vermedi. evde öyle yüksek sesle konuşan falan da yok halbuki.
  • kivanc1  (01.12.10 16:35:24) 
o an çok sıkıştığı ve mecbur kaldığı için veya sana kızdığı için yapmış olabilir. o bölgeyi çamaşır suyuyla silersen kokusu gidecektir. içinde amonyak olan ürünler kullanma zira idrar içinde amonyak vardır kokusunu benzetebilir orada.


  • r_u_h  (01.12.10 16:39:41) 
şimdi bir de prille sildim. bakalım umarım sıçtığımın resmi değildir. teşekkürler cevaplar için.


  • kivanc1  (01.12.10 16:48:49) 
pril vs ile iyice kopurte kopurte silin, durulayin, islemi tekrarlayin. kurutun. sonra uzerini legenle kapatip bi de ustune agirlik koyun. bi kac gun o bolgeye yaklasmamasini saglayin. biz de oldu aynisi ama tekrarlamamisti boyle yapinca.


  • cosmicgadin  (01.12.10 16:53:57) 
kediyi ceza için bi yere kapatma... kedi bunu anlamaz. kakası gelmiş kumuna gidemediği için de en uygun bulduğu yere yapmıştır.

ayrıca normalde kumuna yapan kedi kumundan başka yerde ihtiyaç gidermeye başladıysa ya kumu mama kabına falan yakındır ya da belki bir hastalığı vardır.
  • no avalon  (01.12.10 17:10:10 ~ 17:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.