[]

Yurt dışı izin dönüşü aynı iş yerinde başlayacağıma dair yazı nasıl alınır?

Konsolosluğa verilmek üzere izin dönüşümde aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğimi gösteren yazıyı nasıl alabilirim? Konsolosluğa sorduğumda nasıl bir şey olduğu konusunda açıklama yapılmadı. İş yerimde ise nasıl bir şey olduğundan kimsenin haberi yok.
Daha önce alanlardan, bilgisi olanlardan yardım beklemekteyim.



 
kendiniz yazın birşeyler, sonra da yetkiliye kaşeletip imzalatın.
konsolosluk muhtemelen imza sirkülerini de isteyecektir, sirkülerin aslı şirkette kalır, fotokopisi verilir uygulamada, ama konsoloslukların uygulamadan haberi yok, onuun için bazen aslını isteyebilirler, en iyisi aslını notere götürüp, ordan bir fotokopi alıp aslı gibidir yaptırmak.
yazıya gelince; şirketimiz çalışanı bay turnico, tatilini geçirmek üzere ülkenize giriş yapacaktır, tatil dönüşünde de iş akti devam ettirilecektir gibisinden bir yazı yazmanız yeterli olacaktır muhtemelen.
bir de şu anda o şirkette çalıştığınızı belgeleyen bir şeyler götürün yanınızda ssk çıktısı falan olabilir, konsolosluk onun da aslını isteyebilir, onun sgk il müdürlüğüne kaşeletip aslı gibidir yaptırsanız garanti olur.
bu arada; hangi konsolosluk oluyor bu, cidden merak ettim
  • de jure  (29.11.10 17:57:43) 
Avustralya. Cevap için teşekkürler. Ben de öyle bir şey yazıp vermeyi düşünüyorum ama yaklaşık 20 yıl önce Yunanistan transit vize vermek üzere benzer bir belge için Dış İşleri Bakanlığı'ndan yazı istemiş. Eğer bu da öyleyse bürokrasi içinde kaybolurum.


  • turcino  (29.11.10 18:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.