[]

Critical Path Method( Siz anlatırsanız belki beynime girer)

Merhaba duyuru sakinleri,
Yakın tarihte vizem var ve şu metod garanti çıkacak ama lanet olası ben konunun anlatıldığı derse girmedim.Araştırdım maraştırdım ama bir bok anlamadım açıkçası.Farklı farklı veriler var intenette.Neyse.Eğer bilen varsa iki gıdım beynime girecek şekilde anlatırsa çoğ iyi olur çog güzel iyi olur.Soru da şu:

Aşağıdaki veriyle Cpm şemasını çiziniz kritik yolu bulunuz.projeyi 1 hafta kısaltmanın maliyetini hesaplayarak toplam maliyeti bulunuz.diyor
Ben alta bi şema çizdim ama doğru olduğunu zannetmiyorum.O hafta kısaltma hakkında da en ufak bi bilgim yok.

Teşekkür ediniz.


Resmi şuraya da yapıştırayım geç açılıyor sanırsam : i51.tinypic.com

 
şema doğru. ilk olarak yapılacak şey hangi aktivitenin hangisini takip ettiğini listelemek. a ve b direkt başlıyorlar ilk düğümde, o yüzden onların takip ettiği aktivite yok. c b'yi takip ediyor. d'nin takip ettikleri a ve c (d'nin başladığı düğümde bitenler). bu şekilde düzenledikten sonrası için şurada 14. slayttan itibaren örnek üzerinden anlatmış güzelce: editor.ankara.edu.tr

maliyet için derste hangi yöntemi işlediği önemli. böyle küçük ağlar için tam değer bulmak mümkün deneme-yanılmaya benzer yöntemlerle ama çeşitli heuristic'ler var aslında maliyet hesapları için, o yüzden onu bi soruşturmak lazım.
  • galadnikov  (29.11.10 14:42:22 ~ 14:44:22) 
Cevap için teşekkür ederim.Ama ben ayıptır söylemesi biraz gerizekalı olduğum için bu slaytlardan bir bok anlamıyorum.Şema olayını çözdüm de maliyet hesaplama konusundaki güzergah canımı sıkıyor.


  • repulsion  (29.11.10 14:49:07) 
maliyet için şunu söyleyebilirim: diyelim ki kritik yolu buldunuz. kritik yol projenin tamamlanabileceği en kısa süreyi gösterir. yani mevcut maliyet değerleriyle daha kısa sürede tamamlamak mümkün değildir. ve eğer kritik yoldaki aktivitelerden birinde zaman kısaltmasına gidilirse proje o kadar kısalır (bu kısaltma kritik yolu değiştirmiyorsa). soruda 1 hafta dediği için kritik yolun değişmesiyle ilgili bir problem yok, atıyorum 10 hafta olsaydı teker teker haftalık indirimler yapıp kritik yollara bakmak gerekecekti. dolayısıyla kritik yolu bulduktan sonra o yol üstünde olan ve 1 haftalık düşüşünün yarattığı maliyeti minimum olan aktiviteyi seçmek gerekecek.


  • galadnikov  (29.11.10 15:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.