[]

hem okuyup hem çalışmak

başlıkta belirttiğim okumak üniversite eğitimini kastediyo anladığınız üzere.çalışmaktan kasıt ise gerek part time gerek tam zamanlı.bu işi yapmış yapmaya yeltenen ya da çevresindekilerin tecrübelerinden haberdar olan var mı.zor mudur.avantajları nedir.dezavantajları nedir.bu işe yapabilen adam nasıl bi adamdır.ne biliyosanız paylaşır mısınız.belki ucundan tutarız bir işin.




 
Okurken çalışmak demek, okul bittikten sonra daha rahat iş bulmak, iş ortamına daha rahat uyum sağlamak, tecrübe ve çevre edinmek, bir yandan da okulu uzatmak demektir. Akademisyen olmak istemeyen her akıllı insanın yapması gereken bir şeydir ayrıca.


  • sourlemonade  (28.11.10 17:41:27) 
Hem okuyorum, hem çalışıyorum. Kolay değil tabiki ders programını duruma göre ayarlamak ilk öncelik olmalı. Dersleri aksatmaması önemli. Onun haricinde avantajları olarak iş hayatında tecrübe edinmek, nispeten az da olsa para kazanmak diyebilirim şimdilik.
Ha bir de ruh halime göre değişse de, iş hayatını görüp öğrenciliğin kıymetini bilmek ve master yapıcam doktora yapıcam okuycam ben demekle okulda öğrendiklerim mezun olunca pek bi işime yaramayacakmış sokayım okula demek arasında gidip geliyorum.

  • mci  (28.11.10 18:12:24) 
ben 3 sene hem okulu hem işi bir arada yürüttüm. gerçi benim iş(ler) (2 farklı iş, 3 farklı ofis) mesai saatleri belli olan, haftaiçi her gün gitmenin zorunlu olduğu bir ofis işiydi.

böyle bir işte çalışırken okul tabii ki aksıyor. derslere gidemiyordum bi kere, sınavlara izin alabiliyordum anca. 1 sene uzadı okul bu yüzden. fakat şimdi diplomamı da aldım ve; yaşım ve çalıştığım sektöre kıyasla sağlam bir cv'ye sahibim.

kariyer olanaklı bir iş değilse aradığınız, bi yorum yapamam ona fakat kariyer olanaklı bir iş ise, beni örnek alabilirsiniz. tercihimden gayet memnunum.
  • deckard  (28.11.10 19:10:41 ~ 19:11:27) 
Ben üniversiteye girdiğimden beri bissürü işte part time çalıştım, çalışıyorum. Bu yaptığım işlerden bazıları mesleğimle ilgiliydi birçoğu ise alakasız. Mesleğinizle ilgili bir işte çalışmanın cidden çok büyük getirileri var, ama hiç önemli değil bence ufak işler bile yapsa insanın ailesinden para almaması ve boş vakitlerini çalışarak doldurması çok güzel birşey. Hem birçok insan tanımış oluyorsunuz, okul dışında güzel bir çevreniz oluyor, hem de cebiniz pek boş kalmıyor.Önemli olan götürüsü getirisinden fazla olan veya çok yıpratıcı bir işte çalışmamak.


  • johan sebastian  (28.11.10 19:16:54) 
merak ettğim şey şu ki,okul bitince ulan keşke okula asılsam ortamın tadını çıkarsaydım mı dediniz yoksa büyük bişey başardığınızın gururunu mu yaşadınız.


  • belki lazim olur  (28.11.10 20:36:30) 
moderatorlerden ricam,yakın zamanda alacağım önemli bi karar olacağı içün,bu konu hakkında etraflıca görüşe ihtiyacım var.başlık biraz üstte kalsa ve bu post silinse ziyadesiyle memnun olacağım.sevgiler.


  • belki lazim olur  (01.12.10 21:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.