[]

Ses Kayıt Stüdyosu

merhaba bir is kurma konusunda fikirlerinizi almak istedim de umarım yardımcı olursunuz..

isi kuracak olan kisi kardesim. 18 yasında, rap le ugrasıyo. evde home studoysu var. kendi calısıp kendi kazandıgı parayla kurdu home studyosunu.

2 senedir iyi kotu bu isin icinde. cevresi falan genisledi baya.

isin konusuna gelince bir ses kayıt studyosu acmak. ordan hem kayıtlar alıp hem de rep üzerine giyim uzerine satıs yapmak.

bunun icin malzeme konusunda biraz arastırma yaptıkta 2.500 civarında teknik ekipmanı saglayabilir , cok profosyonelce olmasada baslangıc icin.

ise baslamadan elinde 5000 lira gibi bir para olacak. kira+dizayn+ses sistemi falan bu parayla bir sekilde halloluyo.

kafasındaki fikirde su, ben de az cok arastırdım olma ihtimali yuksek.

isi acacagı bolgede 5 tane lise var, nufusuda yuksek bir yer. bu rap olayıyla ben pek ilgilenmem ama genclik olarak baya ilgili gibi. kayıt bası ucret almayı falan dusunuyo iste, birazda satarsa eger sattıgı urunlerden.

kendi yapabilecegi konusunda epey iddalı. 2 yıldır isin icinde oldugundan teknik olarakta gelistirdi kendini. mix kayıt falan yapabiliyo.

sizce bu is olur mu? en azından denesin mi? hani sonucta bir girisim. kendini idare edebilrse eger daha sonra daha merkezi bi yerde daha profosyonelce yapabilecegi fikri aklıma geldi. 5000 liranın 3000 lirasını ben vercem.

dusuncelenrizi paylasırsanız cok memnun olurum. her konuda fikir ya da yardım konusunda.

tsk ederim simdiden..

 
kisisel fikrim, studyo + giyim yurumez. degmez. onerim, biraz dekor kıyak olsun. alet ekipmanı zaten musteriler anlamaz. anlasa kendi yapar az cok. ha bunun yanında alet ekipman da iyi bir kayıt için lazım. dekor konusunda ciddiyim ama.


  • insect  (28.11.10 15:31:45) 
giyimi zaten kendi degil de baska bi yer adına satacak. sattıgı urunden para alcak iste. sonra tutarsa kendi de satar diye dusunuyo. dekoru arkadsı var guel bir sekilde yapacagını soylemis. kendi de oldukca hevesli zaten, devamlı diger yerleri gezip duruoyo kafasında netlesmistir guzel bir dekor herhalde.

olur diyosunuz yani?
  • therevo  (28.11.10 15:43:40) 
günümüzde mp3ün çılgınlar gibi yayıldığı bir dönemde, hitap kesimi gençler olan bir müzik türünün albüm yapımı aşamasındaki kayıtlarını yapmak için stüdyo kurmak çok da akıllıca değil esasen...
zaten mp3ü gençler çılgın gibi tüketiyorlar, albüm çok az alıyorlar veya alacak alım güçleri yok. sadece rap için olmaz ama rap+rock için olursa prova stüdyosu mantığında da illetilebilinir. kıyafet hususunda doğru ürünlerle çalışılırsa iyi fikir olabilir ama stüdyonun havasına renk katacak şekilde olması lazım. hem stüdyo hem mağaza şeklinde görünmemeli bence.stüdyonun içerisinde başka yerde bulamayacağınız şeyleri satın alınabilmesi fikri sevimli bence...
alet edevat 2500 liraya da hallolur ama o edevatla albüm yapmanız çok zor. ciddi ses kartları zaten 1000 lira civarında
yalıtım işi ise çok pahalı.
bence sahibinden türevi siteleri gezip devren bir yer bulmak veya kiralık ama önceden stüdyo olarak kullanılmış bir yere geçmek bu noktada mantıklı olabilir...
kolay gelsin...
  • jeanluc  (28.11.10 16:49:54) 
bence cevresi destek olursa prova ve kayit icin bal gibi olur ama 5000 liraya ses sistemi olur gibi gelmedi az geldi bana acikcasi...


  • thefin  (28.11.10 17:21:25) 
bir kontainer alsin. icinin yalitimini, akustigini filan yaptiktan sonra:

Roland 8800 gibi All-in-One kayit aletleri, turntable, mic vs. ile filan halletmeye calissin.

Kontainer oldugu icin kira sorunu pek olmaz. Munasip bir yere ilistirilebilir. Mesela bir acik otopark - mafya amcalar ile anlasilmak kosuluyla! Elektrigi de halledersiniz gari bir sekilde. Bir avantaj olarak da icabinda bu hedeyi konserlere. Festivallere filan da nakledebilirsiniz. [ Aman baskalari da niyetlenmesin! Malum ulkemiz sartlari :P ]

www.roland.com
  • ucan sincap  (28.11.10 17:27:42) 
dediklerinizin hepsini iletiyorum kendisine , farklı gorus bildirecek olan herkesten cevap bekliyorum..
isin ozu su aslında evde kayıt icin gerekli malzemeyi bulamayan ve bu muzige baslamk isteyecek olan genclerin gelecegi bir mekan dusunuyo.

rock tarzı yapması icinde gitar ya da diger tarz muzik aletleri alması gerekebilir? sermaye olarak cıkamayabilirz.
ama 5000 in uzerine ses sistemini dosemek icin birz daha cıkabilirz..
  • therevo  (28.11.10 20:50:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.