[]

Taşınabilir HDD'yi Pc'ye sabitleme

500 gb'lık 3,5 western digital hdd düşürünce çalışmamaya başladı. Prize takınca bir an için güç geliyor, 3-5 saniye sonra fişten çıkarılmış gibi güç gidiyor.

belki çok ballıyımdır, diskte sorun yoktur, güç ünitesi cortlamıştır diye bir tahminim var.

bunu denemek için hdd yi bir masaüstüne usbsiz sabit diskmiş gibi nasıl bağlayabilirim? pc ye sabit gibi takarsam prize takmam gerekecek mi yinede?

sabahtan beri forumları geziyorum ama bu işlerin cahili olduğumdan pek bişey bulamadım.

üzerinde şöle yazıyor diskin:

Master/Slave jumper not required for SATA
Jumpered pins 3 and 4 enable PUIS (Power up in standby)

P15_________P1 S7______S1
SATA POWER SERIAL DATA


ağzına kadar film doluydu ama 1 tb'lık başka bir sabit aldım bile. tek derdim içinde yedeği olmayan bir kaç fotoğrafa ulaşabilmek yoksa zaten sabit olarak kullanabileceğim bir pc m yok.

veri kurtarma düşünmüyorum.

 
şimdi aslında elindeki alet, disk kutusunun içersine konulmuş normal bi hdd. tek farkı, diskin arkasındaki sata ve güç girişlerinin olduğu yerde bi aparat var, bu da kutunun dışına usb kablosu ve prize giden kablo olarak çıkıyor. disk kutusunu kırmadan açabilirsen, hdd'i pc'ne normal olarak takabilirsin. tekrar kullanmak istemezsen kırıp da açabilirsin tabi. ama düşen hdd'den fazla umutlanmamak gerek :/


  • carliston  (28.11.10 15:54:13) 
3,5'' 1tb seagate freeagent'ımın da seninki gibi bir sorunu vardı; güç ünitesinde sorun var sanıyordum ancak sonradan şans eseri fark ettim ki olay adaptördeymiş.

şöyle ki; adaptörü belli açılarda takınca güç alıyor prizden, yoksa almıyor. hareket edince de kesiliyor gücü, kafasına göre yani...

bilgisayara doğrudan bağlamak adına bir fikrim yok ama adaptörünü yenilemek de alternatif bir yol olabilir sanıyorum.
  • uyku inadim inat  (28.11.10 16:00:25) 
hdd yi açıp usb ve güç ünitesini söktüm. şu anda elimde pc olmadığından deneyemiyorum ama yarın iş yerinde denerim artık. yalnız bu hdd yi bilgisayara bağlayacak kablonun (adı herneyse) pc içinde hazır olma ihtimali yoktur değil mi? (eskiden vardı böyle 5 santim eninde gri kablolar)


  • serseri marti  (28.11.10 16:07:13) 
@serseri martı

güç kablosu vardır ama data kablosu bulman gerekebilir. deneme amacıyla o sırada çalışmayan başka bir pcden rahatlıkla sökebilirsin ya da en yakın "bilgisayarcı"da 5 lira max.
  • carliston  (28.11.10 18:24:52 ~ 18:25:06) 
daha sonradan bu duyuruyu göreceklere not:

carliston'nun dediği gibi belleğin kutusunu söküp pc'ye bağladım. tahmin ettiğim gibi taşınabilirin güç ünitesi bozulmuş, arşivim sağlam. normal hdd olarak kullanabiliyorum şu anda. ama 20-30 milyona yeni kutu veya çıkma güç ünitesi bulunabiliyormuş.
  • serseri marti  (03.12.10 09:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.