[]

Fotoğraf Filmi

35mm analog makinelerimde (Zenit E ve Zenit 122) kullanmak üzere film almak istiyorum. Hangi markayı tavsiye edersiniz? Ayrıca ucuza nereden film bulabilirim (gittigidiyor'da en ucuzları 5 lira falan, başka var mıdır bilmiyorum) ve kaç ASA olmalı bu filmler?




 
ben bir ara kodak renkli filmlerin 3 ünü 5 milyon lriaya almistim migros ve tansaslardan. simdi artik kalmadi galiba. normalde 5 lira her yerde 100 asa 200 asa filmler, fuji tavsiye ederim kodak yerine. siyah beyaz banyo yaptiracak yerin varsa da ilford alirsin. sirkeci de postane sokaginda var dükkanlar orada her cesit film var.


  • atmacaged  (28.11.10 14:38:54 ~ 14:40:24) 
herhangi bir fotoğrafçıya gir ve al? 5 lira normal gibi, 1,5 sene önce aldım en son sanırım 4 liraya filan. çoğu yerde kodak var, iyidir. açık havada fotoğraf çekeceksen 100-200, az ışıklı mekanda çekmen gerekecekse daha yüksek iso değeri avantajına olur.


  • fortisvita  (28.11.10 14:43:04) 
bir de otomatik banyo yaptirdigin sürece filmin asasi, kalitesi falan cok büyük fark yaratmiyor. biri ya da digeri neredeyse ayni sonucu veriyor.


  • atmacaged  (28.11.10 14:47:24) 
sirkeci.


  • zlatan1937  (28.11.10 15:00:36) 
agfa vista 200 renklerini seviyorum sahsen ama nerden alinir bilemiyorum. ben ebay den aliyorum


  • chavezding  (28.11.10 15:04:03) 
Lafı geçmişken banyo hususunu da sorayım:

Civardaki fotoğrafçıların hepsi dijitale kaymış. Peki film banyosu yapan bir yer var mıdır bildiğiniz? Ne kadara yapıyorlar bir de? Siyah-beyaz için, renkli film banyosu öncesinde ayrıca söylesek çıktıları siyah beyaz alma imkanımız var mıdır?

Çok sordum ya.
  • shangrilla  (28.11.10 15:07:47) 
ben 36lık bir filmi 10 liraya tab ettiriyorum.(cd yapıyorlar ve bir tane de film hediye veriyorlar.fotografların baskısını almazsam da 6tl)

siyah beyaz için de ben kendi şehrimde araştırdım ama bulamadım banyosunu.
sanırsam önce sb çekmek için isosu düşük filmlerden alıyoruz sonra da o film tab ettiriliyor.ama şuan piyasada 100 iso'luk filmler var.ben de istiyordum sb fotograflar çekeyim ama kısfmet işte...
  • voodoo 007  (28.11.10 15:58:52) 
sirkeci pamukta 2.5 fuji 100 asalar.


  • cedric tweedledee  (28.11.10 16:20:47) 
Sirkecide Kristal Fotoğraf var. Orada siyah beyaz banyo da yapılıyor. Büyük Postanenin oralarda Saatçioğlu var oradan da film temin edebilirsin. Kristal de ucuza bayat filmler de var. 1.5, 2 liraya. Ne yazık ki Şahabettin Pamuk'dan pek hazetmediğim için ( çakal) orayı tavsiye etmem.


  • a a ne dedii  (28.11.10 17:04:38) 
herzaman fujichrome ilk tavsiyem olur kendine has güzel bir renk yapısı var.sırf bu renk için fuji kullanan insanlar taniyorum.
ama söyle bir durum var su aralar alacagım nerdeyse bütün filmler bayat olacaktır. çok zor birşey iyi bir film bulabilmek bu aralar.
ayrıca asa denilen şeyin iso (yani ışık hassasiyeti)oldugunu söyleyerekten ona senin karar vermen gereklidir. çekim yapacagın ortam ve durumu göz onunde bulundurarak. yani gün ışıgında çekeceksen 200 asa iyidir ama gece istiyorsan 400 tavsiyem olur.
bir çok arkaşdaşın dedigi gibi sirkeciye gidebilirsin. yada mahallenizin vesikalıkçı amcasında da hala mevcuttur.
  • exodia  (28.11.10 18:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.