[]

sıfırdan muhasebe çalışmak

selamlar.

üniversitede sadece tek dönem genel muhasebe gördüm. bi halt bilmiyorum yani.
şimdi sınavlara hazırlanırken nasıl bir çalışma tekniği izlesem? kendi kendime kıvırabilir miyim ben bunu? kursa da gidiyorum aslında ama öncelikle kendim halletmek istiyorum.
kitap tavsiyelerine de açığım.

teşekkürler.

edit: kpss, kurum ve banka sınavlarına hazırlanıyorum.

 
hangi sınavlara hazırlanıyorsun_? onu söylersen daha çok yardım alırsın. banka sınavı mı, kurum sınavı mı açıköğretim sınavı mı, okulun dersinin sınavı mı_?


  • ayiadam  (27.11.10 20:19:25) 
öncelikle genel muhasebeyi tam bir yerleştir kafana muhasebe mantığını iyice bi anla.
sonrasında en sınavlarda en çok karşına çıkan konulara yönel.
islam çankaya mı nedir bir adam var onun kitaplarını tavsiye ederler alma bence.
en iyisi açık öğretim muhasebe kitapları.
ince ince anlatır bazen sıkar ama her bir şey yazar.
veya yargı murat gibi yayınevlerinin açıköğretim için hazırladıkları yardımcı muhasebe kitaplarını al.
  • seyduna6687  (27.11.10 20:58:34) 
açıköğretim kitaplarından çalışıyor çoğu insan ya da kendi okul kitaplarından.

finansal muhasebe, maliyet muhasebesi en çok da muhasebe standartlarından sorarlar diye tahmin ediyorum.

finansal muhasebeyi oturtursan kafanda diğerlerini anlaman çok daha kolay olur. muhasebenin çoğu hesapların balansının hangi tarafta olduğu bilmek. bir de hesapların hangi tabloya yazıldığı. sonrası çorap söküğü gibi geliyor. ilk bir iki konuyu iyi anla.

ben can şımga muğan'ın kendisinden ve kitabından öğrendim. sağolsun iyi öğretti. kitabı hgayet iyi ama ingilizce. bir de odtü dışında biryerde satılmıyor galiba. maillerde bir yerde can hocanın bana tavsiye ettiği kitaplar olacaktı bulursam sana mesaj atarım sözlükten.
  • ayiadam  (27.11.10 22:11:51) 
Orhan SEVİLENGÜL - genel muhasebe
piyasadaki anlatımı, kapsamı en kaliteli kitaptır. kurum ve banka sınavları bu kitaptan geçer.

bu kitabı al ve çalış bu kadar basit.
  • jacksor  (28.11.10 00:38:14) 
Orhan SEVİLENGÜL - genel muhasebe +1
okulda silah zoru ile almak zorunda kaldım ve memnun kaldığım bir kitaptır.

not:silah hocanın elindeydi.
  • seyduna6687  (28.11.10 00:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.