[]

sarki bulmak

macbook air reklamini izleyen bilir, arkada cok hos bir parca var. basliginda da bir yazar yazmis zaten kime ait oldugunu, adini. benim merak ettigim, bu sarkilari nereden buluyorlar, nasil kesfediyorlar? volkswagen golf reklaminda da frente - bizarre love triangle vardi mesela. nedir bu adamlarin kaynaklari?




 
Bazı siteler varmış bu konu hakkında özel, ben de yeni öğrendim (sözlükten ya da buradan). Bu sitelerden 1-2 tanesi (bkz: reklam müzikleri) başlığında var. Diğerlerini aradım da bulamadım şimdi. Sanırım bu sitelerden bulunuyor ya da forumlardan falan.

Düzenleme: Öeeh çok mu yanlış anladım?
  • colonizer  (16.01.08 11:29:46) 
bu adamin kaynakları değil aslında, nasıl reklamı yaptırmak için bir reklam ajansıyla çalışılıyorsa reklam ajansı da reklam müzikleri için başka bir şirketle çalışıyor.
örnek vermek gerekirse akbank reklamlarını yapan yorum publicis adlı ajans ama müziklerini yapan jingle house(ömer ahunbay). tahmin ediyorum ki gene bu tarz bir şirket seçiyor reklam da kullanılacak müziği.

  • fiddlerontheroof  (16.01.08 12:11:59) 
benim demek istedigim bir reklamdaki sarkinin adini bulmak ya da jingle besteletmek degil, varolan bir sarkiyi reklamda kullanmak icin secmek, yani mesela apple o sarkiyi nasil kesfetti?


  • turkish tekila  (16.01.08 15:58:09) 
işte bahsettiğim gibi apple keşfetmiyor o şarkıyı reklamın üstüne şarkı yapmakla(ses kurgulamakla) yükümlü olan şirket buluyor, ya da tabi şöylede olabilir ajansta yaratıcı yönetmen ahhh bu fikre şu şarkı çok güzel olur, bunu kullanalım da diyebiliyor haliyle.


  • fiddlerontheroof  (16.01.08 20:23:15) 
tamam da o adam nereden buluyor? cunku sarki bilinmedik olsa bile guzel bir parca.


  • turkish tekila  (17.01.08 00:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.