[]

[Slovenya] Ljublijana ' ya gidiş dönüş..

efendım bı etkınlık ıcın slovenya nın baskentı ljublijana ya gıdecegız bı kac kısı olarak..

etkınlık mart sonu nisan bası..bende dedımkı sımdıden bılet vs olayı bıtırelım..
thy ye baktım 430 ytl diyo gidis donus..sloven hava yollarına baktım 300 euro civarında dıyo..daha ucuza nasıl gıdıp donebılırım?
aktarma vs onemlı deıl..ucuz olsunda ne olursa olsun..

Not : vize pasaport vs sorun deıl davetiye gelecek..

şimdiden teşekkürler..

 
almanya üzeri gelmek istersen eger ryanair myair kombinasyonunu deneyebilirsin ama almanya dan oraya hangi firma gider o konu hakkında bir bilgim yok ama burda slovenyalı bir arkadaşım var ona sorarım hangi havayolu ile gidip geldiğini. almanya'ya ya gelmek için de önce ryanair'den bilet al derim nisan başı'nda ben de almanya'ya dönücem ve my air ryanair kombinasyonlu bilet toplamda 70 euro ya felan geldi ki bunun içinde kredi kartından kestikleri komisyon da dahil. my air sabiha gökçen'den milano bergamo havaalanına geliyor. yine aynı havaalanından ryanair ile bremen e gelirsin. ve şansın da şu ki myair sabah kalkıyor istanbuldan saat 12 1 gibi bergamo'da oluyor, ryanair'deki uçuş saati ise saat 16:30 felan. yani 1 gün felan beklemek zorunda kalmassın havaalanında. dediğim gibi almanya'dan da illaki ucuz bi fiyata ljubana'ya bilet bulursun. ben arkadaşımı gördüğüm de yine buraya yazarım. hangi havayolunu tercih edebileceğini.


  • theripperknownasjack  (16.01.08 00:51:12) 
@theripperknownasjack

abı tesekkur ederım..valla sana zahmet sorarsan cok ıyı olur ya..elımızdekı avucumuzdakı tum parayı ucaga yatırırsak ac kalırız orda :) senden cevap bekliyorum..
  • isott  (16.01.08 01:01:35) 
bu arada unutmadan 70 euro dediğim tek yön çift yön değil:) ve bilet fiyatları günden güne değişebiliyor haberin olsun. sen nisan dediğin için ben ona göre söyledim fiyatları. nisan da ucuz biletler vardı belli günlerde...gerçi almanya üzeri gelmen her türlü daha ucuza gelir. bu arada şimdi aklıma geldi, sanırım italya'ya çok yakın slovenia. o yüzden almanya'ya gelmene gerek kalmayabilir. italya'dan karayolu ile de gidilebiliyor sanırım slovenia'ya. ekşi de slovenia başlığında ilgili bişiler hatırlıyorum.


  • theripperknownasjack  (16.01.08 01:16:14) 
air adria diye bir firma istanbul'dan direk gidiyormuş. ilgili yazı için #5149792


  • theripperknownasjack  (16.01.08 01:18:57) 
air adria bildiğim kadarıyla Ljublijana'ya uygun fiyatlara gidiyor. bu yüzden bütün kamyoncular-tırcılar avrupa seferlerine bu hat üzerinden gidiyor. ben parise gitmek için binmiştim. aktarmalı istanbul-Ljublijana-paris gidiş dönüş 120 eur gibi bir şeydi.direk Ljublijana daha ucuz olabilir.
Biletleri zamanında dertur'dan almıştım, taksimde (0212) 249 81 27

  • parantez  (16.01.08 08:19:23) 
adria 320 euro dıyo ya :(


  • isott  (16.01.08 12:18:18) 
isott ben burdaki slovenyalı arkadaşla konuştum, yukarıda dediğim gibi onlar da buradan giderken italya ya da avusturya üzerinden gidiyormuş. yani almanya'ya gelmenin bir manası yok bu durumda. dediğim gibi sen italya üzerinden artık bir şekilde trenle ya da ucuz bilet satan havayolu firmaları varsa onlarla geçiceksin slovenya'ya. arkadaşımın dediğine göre venedik havaalanından 1 saat felan sürüyormuş slovenya italya sınırı. ayrıca yine kendisinin söyledine göre almanya'dan öyle ucuza felan da gitmiyormuş, tuifly'la gidiyormuş, onun fiyatları da ucuz felan değilmiş.

bir de şimdi onun istanbul'da olan arkadaşı var koç üniversitesi'nde, erasmusla gelmiş. onla konuşucakmış, türkiye'ye nasıl geldiğini soracakmış, artık nasıl geldiğini söylediğinde ucuz olduğunu düşünürsen onun geldiği şekilde gider, dönersin. olmadı dediğim gibi italya üzeri daha makul duruyor şu durumda...
  • theripperknownasjack  (16.01.08 16:16:54) 
yeni bilgiler geldikçe yazıyorum. şimdi daha ayrıntılı bir açıklama yapmış bıktıran sorularım üzerine sanırım:) şimdi diyor ki kendileri;

öncelikle ljublana'ya öyle fazla ucuz uçuş yokmuş. ancak londra ve roma'ya uçarsan bulabilirsin dedi ki bunları da easy jet gerçekleştiriyormuş lakin easy jet'in sitesine baktım roma'dan uçuş yok ljublana'ya sadece londra'dan var. o ihtimal öldü yani senin anlayacağın.

geçelim diğerlerine. önünde yine iki ihtimal var. Birincisi avusturya'da bulunan Klagenfurt ya da Graz şehirlerindeki havaalanlarına gitmek ki buralar ljublana'ya yaklaşık 1.5 saat uzaklıktaymış.

bir diğeri ise benim bahsettiğim şekilde italya üzerinden gitmek. bunun için de venedik havalanına gidip ordan ljublana'ya geçmek ki burdan da oraya ulaşmak yaklaşık 2.5 saat felan sürüyormuş.

yani senin anlayacağın bence sen my air'den italya'ya gidiş dönüş biletini bir al gerisini italya'da düşünürsün. zira demiryolları avrupa'da çok gelişmiş olmasından kelli trenle bir şekilde ulaşırsın gideceğin yere. ama tren fiyatları türkiye'deki gibi değil ona göre:) biraz tuzlu kaçabiliyor bazen.
  • theripperknownasjack  (16.01.08 18:51:58) 
sta travel'in web sayfasında ben istanbul'dan paris'e giden uçaklara bakınca air adria ile slovenya (ljublijana) aktarmalı uçaklar bulmuştum; saati absürt gerçi, saat 05:30 da istanbul'dan kalkıyor ve 06:15 gibi ljublijana'da oluyor. fiyatı ise 200 dolardı. hem de uçuşa 3 gün kalmasına rağmen. (zaten uçuşa 3 günden az kalmışsa web'den rezervasyon yaptıramıyorsun, sultanahmet'te fez travel var, onlar aracılığıyla yapabilirsin yine de). neyse, kısaca sta travel'in web sayfasına gir, istanbul - paris uçağı arat, air adria olan uçuş ljublijana'ya gidiyor. dönüşü ise bilemiyeceğim. (ha bu arada sta travel yalnızca öğrencilere çalışıyor sanırım, bilginize)


  • diabolus in musica  (16.01.08 22:54:27) 
cevap veren arkadaslara gercekten cok tesekkur ederım


theripperknownasjack sana ayrıca tesekkur ederım..

sanırım italyadan bısıler yapcam saolun..
  • isott  (18.01.08 02:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.