[]

fanı bozuk laptop?

soğutucum bozulduğu günden beri laptopımı yanıyorum, yanıyor musun? şarkısı eşliğinde kullanıyordum ki şimdi bir de fan bozuldu ve bilgisayar normal film milm izlerken bile kapanıyor. ben garantiyle, servisle falan uğraşmıyorum bir fan için. yapmam gereken nedir? illa ki servise mi göndereyim? herhangi bir bilgisayarcıya götürsem hallederler mi? garanti dışı kalır mı? kaça patlar? kızılay civarı tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

ha bir de bilgisayarın içinde sürekli olarak tıkır tıkır bir şeyler hareket edip duruyordu. o ne olabilir? eğer o şey dönüp dolaşıp fanın dönüşünü engellediyse kendi başıma halledebileceğim bir şey olabilir mi?


 
garantiliyse başka yerde yaptırma. "açılmış" derler garantisi biter. daha fazla zarar vermeden götür servisine yada aldığın yere, bence.


  • hollowlife  (27.11.10 00:43:52) 
herhangi bi bilgisayarcıya gitsen hallederler. masaüstü bilgisayarlar için takılan fanlar 30 tl artı 10 tl takmak için ücret alıyorlar ama laptop için ne isterler bilmiyorum.

o sürekli hareket eden şey benim laptopta da var ama nedendir bilmiyorum..
istanbul'dayım, yer veremicem..
  • matilda  (27.11.10 00:44:15) 
şimdi bilgisayarı biraz hırpalayınca o şey yeniden yerinden oynadı ve fan çalışmaya başladı. bu arada laptopta tek 1 tane fan olma ihtimali nedir? şu anki görüntü öyle de. yine de o haraket eden şey için götürsem mi acaba?


  • kivanc1  (27.11.10 00:51:17) 
bir tane fan olur..hareket eden şey kopmuş-çıkmış bir parça vida ya da bir baglantı kablosu-jakı olabilir..gotur bi baksınlar madem garantin var...fan bozulursa ve garanti kapsamı dısında kalırsa benm basıma gelen elebilir, bozma:)
şöyle ki biraz pahalı ve nadir bulunan bir laptop fanım yandı ve su an kullanmak işkence, baska bir laptop fanı taktım yerine tabiki tam oturmadı, hatta guc kabloları bile farklıydı, kesip ekleme yaptım...gelene kadar yurtdısından fan boyle kullanacam...
fan pahalı bir sey beklediğinden..benimki 80-100 liraya mal olacak...
garantin bitince güzel bir tamirci bul, şöyle kurumsal çalışanından, onlarla muhattap ol...ya da benim gibi kendin ugraş...
kolay gele...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (27.11.10 01:20:59) 
Herhangi bir bilgisayarcının elinde uygun boyutta fan olmaması çok muhtemel. Masaüstü bilgisayar fanları gibi standart boyutlarda değil laptop fanları.


  • skatheist  (27.11.10 09:34:20) 
ben geçen sene loptopa yeni fan taktırdım.1 saat bekleme ve 40 tl ye.


  • keller  (27.11.10 22:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.