[]

Laptoptaki LCD Paneli Monitöre Çevirmek

Selamlar, eski bir dizüstüm var. Burada satmaya çalıştım başaramadım (almadınız ipneler). Şimdi ikinci bir monitöre ihtiyaç duyuyorum. Düz adam yanım diyor ki; "Aga sökersin paneli anakarta giden kaploları alır kalabalık olanı VGA konnektörüne, daha tenha olanı da fişe bağlarsın. Takarsın dizüstünün harici girişine. İlik gibi olur." Ama daha analitik ve bu konularda zırcahil olduğumun bilincinde olan yanım "Yok üstadım" diyor, "daha sofistike bir şeyler yapman lazım!"

Google amca da biraz arattım. forum.donanımhaber'de olmaz öyle şey demişler. Bir aparat alınması lazım demişler. O aparata 50 lira vereceğime gider 100 liraya ikinci el bi' monitör alırım daha iyi! Var mıdır sadece evdeki aletleri kullanarak bunu yapabileceğim bir yöntem?


 
ikisinin besleme voltajları akımları farklıdır, direk alev aldırırsın gibime geldi.


  • bryan fury  (26.11.10 18:25:58) 
@bryan fury: "ikisinin" derken panele gelen elektrikten bahsediyorsun sanırım. panele giden elektriği adaptör yardımıyla sınırlamak bir çözüm olabilir mi ki?


  • tannhauser  (26.11.10 18:36:39) 
belki paneli kırılmış bir monitör bulursan, sadece paneli o şekilde kullanabilirsin diye tahmin ediyorum.

sadece paneli lebtabtan ayıramazsın bence, onun kontrol kartı, şasesi(artık ne varsa) kasanın içindedir.
  • hollowlife  (26.11.10 19:20:32) 
tembelliği bir kenara bırakıp ecnebi forumlarında yaptığım araştırmalar neticesinde teorik olarak mümkün olabilme ihtimali olmakla beraber pratikte zaman ve paraya mal olacağını anlamış bulunmaktayım. dolayısıyla, satılık dizüstü var olm. 100 liraya!


  • tannhauser  (26.11.10 23:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.