[]

ingilizce'de preposition olayı

in at on..

bunların nerede ne zaman kullanılacağını ayırt edemiyorum. yapan nasıl yapıyor? bir ingilizle konuşsam her türlü anlayacak beni in yerine at kullansam mesela.

öğrenemiyorum ben bunların kullanım yerini. kulak aşinalığı mı gerektiriyor nedir bunun olayı?

 
İngilizle konuşmaya başladığınız anda yabancı olduğunuzu anlayacak zaten, onun için kasmayın. in'ler at'ler filan kullandıkça oturur, bir reçetesi yok.


  • sourlemonade  (26.11.10 17:19:59) 
hepsini tabi ki öğrenemezsiniz. ancak önemli olanlarını öğrenmeniz şart(at night, on drugs, in the house). ayrıca kelimeleri öğrenirken prepositionları veya kullanıldıkları diğer eklerle öğrenirseniz çok işinize yarar. with, for vesaire.


  • nesin sen iki kollu adam falan mi  (26.11.10 17:23:41 ~ 17:24:09) 
prep. ler temel olarak ikiye ayrılır: kurallı olanlar ve kuralsız olanlar ( anlatması kolay olsun diye seçtim bu ifadeleri)
kurallılar da yer, zaman ve hareket bildirenler. bunları çalışarak öğrenebilirsiniz.
mesela yer anlatanlardan: in içinde demek in the garden gibi.
zaman olarak in aylar ve mevsimlerden önce, in summer, in May gibi
hareket, to yönelme go to school okula gitmek gibi.

kuralsız olan prep. lar dediğim şekildeki kullanım belli bir kurala tabi değpildir ve bunlar genelde fiillerle beraber kullanılır. bu durumda yeni bir fiil öğrenirken prep. alıyorsa onu da beraberinde öğrenmek gerekir, bu da gramer değil, vocabulary yani kelime bilgisidir.
mesela dinlemek fiilini listen diye değil listen to sth./smb. şeklinde öğrenmek gerekir.
kimi fiillerde de aynı fiil aldığı prep.e göre anlam değiştirir.
look görünmek
look at bakmak
look for aramak gibi...

siz en iyisi önce ilk gruptakilere çalışın parça parça.. orta seviyede yer zaman hareket prep. lerini en geç 1 ayda halledersiniz. o kadar sürmez bile aslında.

diğer grup prep. lerdeki sorunu halletmek daha zor ve kom pleks, zira her prep gerektiren fiile yeniden göz atmak ve çalışmak gerekecek. bu noktada da en güzeli kelime öğrenme sürecinde fiillerin aldığı prep lere de fiiller kadar önem verip onları birlikte öğrenmek.
  • pyro clustic flow  (27.11.10 00:42:01 ~ 00:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.