[]

almanyadan kargo

almanyadan türkiyeye bir kargo yollatmak istiyorum. gitar amfisi, tahminimce 20 kilo falan. ne kadar tutar? Ayrıca ürünün fiyatı bu konularda önemli midir yoksa sadece ağırlığımı hesaba katılır?(ürünün sıfır fiyatı 450 euro)




 
ne kadar tutar bilmiyorum ama gümrük sorunu ne olacak?


  • ykyt  (26.11.10 09:08:09) 
kargo gönderirken içeriğe dair açıklama ve yaklaşık değer istiyorlar. 100 EUR üzeri olunca, hele elektronikse, gümrükte bu neymiş acaba derler muhtemelen.

20 kilo tahminen 70-100 euro arası tutar kargo ücreti.
  • cakabo  (26.11.10 09:13:58) 
hmm peki fiyatını yalandan 70 euro yazsak? sonuçta bu ürün benim orada önceden kullandığım bir şey. faturası bir şeyi yok.


  • soujiro  (26.11.10 09:26:06) 
200 gram ürün 15-17 euro tutuyor. 20 kg sanmıyorum ki 70 euroya gönderilsin. en temizi; dhl.de'den desi ve ağırlık hesabıyla fiyatı hesap etmek.


  • atmosphere  (26.11.10 10:45:58) 
fiyatını daha düşük yazarsan kargonun başına bir iş gelmesi halinde sana en fazla o kutuya yazdığın bedeli öder kargo şirketi, riske girmiş olacaksın yani.

eğer 2. el bir ürünse gümrükte uygulama farklı olabilir, konuyla ilgili tecrübesi olanlar yanıt verebilirler belki.
  • cakabo  (26.11.10 11:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.