[]

sol kulaklık

selam size erol küçükburçlar.

uzun zaman önce dikkatimi çeken ancak bugün sizlerle paylaşma şerefine eriştiğim bir merakım var.

hepimiz müzik dinlerken gerek yolculuk sırasında yan koltukta oturan sevdicek ile olsun, gerek hem ortamdaki temaşadan kopmamak, hem de müzikten kopmamak adına tek kulaklık ile müzik dinlemişizdir.

işte böyle durumlarda benim dikkatimi çeken (yalnız benim değil) sol kulaklıktan gelen musiki daha doyurucu oluyor. sanki bas gitarın %70'i sol kulaklıkta geri kalanı sağ kulaklıkta çalıyor. aynı şarkıyı sol kulaklık ile dinleyince daha fazla keyif alıyorum. sağ kulağımda bir problem var diyeceğim ama başkaları da benimle aynı fikirde. var mıdır bunun bir olayı?

 
bir olayı var mı bilmiyorum amma velakin aynen katıldığım bir hususa parmak bastığını belirtmek isterim :)


  • awlmi  (25.11.10 22:00:50) 
insanlarin kulaklari simetrik duymazmis, biri baslara biri tizlere duyarli olurmus, olabilirmis. kulagim tikali diye gittigim kbb'ci eline metal alet alip bi yere vurdu sonra dislerime degdirdi 'fark var mi" diye sorduydu. ben de "bir oyle biri boyle" dedim, cevap olarak yukarda yazdigimi verdi :p


  • no avalon  (25.11.10 22:05:58) 
stereo yayınlarda sol bas sag taraf ise tiz ağırlıklıdır. kulaklıkların üzerinde taraf belirtmesi sadece ergonomisinden değil sesin doğru şekilde dinleyiciye ulaşması için de önem taşır. dikkat ederseniz türden bağımsız olarak bu dediğimin doğruluğunu farkedeceksiniz. bu teamülün sebebi yanılmıyorsam piyanonun tuş diziliminden kaynaklanıyor. soldan sağa gittikçe bastan tize kayar notalar orada da.


  • selzur  (25.11.10 22:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.