[]

[schengen vizesi] sonunda prag

milattan önce bi ara bir tur şirketinden prag gezisi kazanmış idik.23 nisanda gidicizz kısfmetse.ancak söyle bir durum var;
ben zamanında yeşil pasaport almıstım ancak babamın vefatından dolayı maaş aldıgımdan pasaportum arastırma neticesinde geri alındı.şimdi tekrar cıkartacagım.

tur şirketi schengen vizesi alacakmıs ancak öğrenci olarak gidiyorum ve istenilen belgeler arasında(internetten okudugum kadarıyla)öğrenci belgesinin dısında ailedeki bordrolu çalışanlarla alakalı belgeler de var.onlar da sunlar imiş;

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafindan)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi • Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir

cidden bütün bu belgeleri mi toplamam gerekiyor? ailede bordrolu olarak tek çalışan annem oldugundan (memur statüsünde oluyor sanırım)üstteki zilyon tane maddeden annemle alakalı olarak toparlamam gerekenler hangileri? genel olarak bu konuyla ilgili bilgisi olanlar varsa ve bi iki sey karalarsa sevinirim.

son soru: 23 nisanda gidileceğinden ve en az 1 snelik pasaport süresi gerektiğinden diğer işlemleri de göz önüne alırsak( tur şirketi ilgilenecek hepsiyle) ne zaman belgeleri toparlayıp şirkete teslim etmem gerekir?

tesekkürler=) (uzun oldu biraz ama niise)

 
Öncelikle Çek Cumhuriyeti vizesi son 2 senede mevzuat değişmediyse ücretsiz ve schengen vizesi değil ayrı bir vize (ama schengen'i kabul ediyorlar diye biliyorum) yukarıda yazdıkların tahminimce gösterebilirsen iyi olur kategorisindeki şeyler ben vizeyi çalışan olarak almıştım ve sadece kendim ile ilgili belgeleri götürmüş idim. Çek Cumhuriyeti konsolosluğu kolay yerde, gidip yerinde öğrenmen en sağlıklısı olur. Bunun dışında ilgili tarihler arasını kapsayan seyahat sigortası yaptırmanı ve poliçenin bir kopyasını vize evrakları arasına koymanı şiddetle tavsiye ederim.


  • jolietjake  (15.01.08 15:31:55) 
@Jolietjake, artık Aralık sonundan itibaren çek cumhuriyeti de şengene tabi.

@demon,

son yıllarda eğer değişmediyse, ailenizin onayı ile vize alacaksınız. Yani ilgili konsolosluğa hitaben yazılacak bir dilekçe ile sizin oradaki masraflarınızı karşılayacak olduğunuzu bildirecekler. bu çıkış izni değil de masraflarınızla ilgili bir dilekçe, yaşla ilgisi yok. Bu dilekçenin yanında annenize ait maaş bordrosu, varsa son birkaç ayda faaliyet olan banka hesap cüzdanı fotokopisi (bazıları banka müdürü onayı istiyor, sorun), varsa ev tapusu, araba ruhsatı, kredi kartı fotokopisi vs. Yukarıda yazdığınız ilk altı-yedi madde sizi ilgilendirmiyor.

bir de en az bir senelik pasaport değil, vize aldığınız tarihte en az bir senelik pasaport sürenizin olmasını tercih ediyorlar genellikle. bu nedenle almışken iki senelik alırsanız çok daha rahat olur. çek cumhuriyeti vizesinin çıkış süresini bilmiyorum. genellikle ilk şengen değilse iki ile beş gün arasında veriliyor. teslimden sonra 24 saatte almıştım sonuncusunu ama belli olmaz. bir de ilk şengende bazı konsolosluklar şahsen başvuru istiyor. birkaç hafta evvel başvurursan sağlam olur.

bunları tur şirketine sorarsan onlar güncel bilgileri verirler.
  • gulden kale  (15.01.08 16:41:31) 
Vize için pasaportun vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az altı ay geçerli olması gerekiyor. Bence gelecek sene yurtdışına çıkmayı planlamıyorsanız 1 yıl geçerli pasaport alın, fazladan 100.50 YTL vermeyin.


  • karakurt  (15.01.08 17:30:55) 
üstadım öörenciyim diyosun sanırım..
okuldan yazı al..pasaport a para verme..sadece defter parası verıyosunkı oda ucuz bişi..

  • isott  (15.01.08 22:19:42) 
maalesef okuldan öyle bir belge alamıyorum yani okul görevlendirmiyorsa ya da erasmus vs muhabbetleri yoksa sırf öğrenciyim diye vermiyorlar o yazıyı.


  • demoniclewinsky  (15.01.08 22:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.