[]

Kedilere saldıran öldüren sahipli köpeklere ne yapmalı?

Olay şu, arkadaşlar: bir kaç saat önce başıma geldi sıcak sayılır... Bahçeli bir sitede oturuyoruz. Birinci katta orospu evladı, psikolojik sorunlu bir ibne mersin gibi sıcak bir şehirde haski denen gri renkli mavi gözlü sikik bir it besliyor. Buraya kadar o orospu evladının itinin ne yaptığını anladınız sanırım. Dışarıda beslediğim bodrum katta yaşayan 4 aylık kedime saldırtıp öldürmüş bugün. Zaten çok saldırgan insanlara bile saldırıyor.

İnternette araştırma yaptım. Zaten bu itler sıcakta huzursuz olurmuş, üstüne üstlük evde besliyorlar ve her saat havlıyor. O şerefsizi akşam gördüm. Gözünün önünde kedimi toprağa gömerken utanmadan hiç üzülmediğini bile söyledi. Üstüne yürüsem de koca kalıbıyla annesinin eteğine sarıldı. Her neyse kişilik problemi çeken bir ibne olduğunu biliyorum bu orospu evladının da. Benim sizden ricam neler yapmam gerektiği ile ilgili bilgi vermeniz. İl çevre müdürlüğüne şikayet ediliyormuş, HAYTAP'ın sitesinden araştırdığıma göre. Belediyeye saldırgan olduğu ile ilgili şikayet etsem bir sonuç alır mıyım?

İzmir'de masum kendi halinde kediyi pitpul köpeğe parçalatmak isteyen orospu çocuğu gibi bir orospu çocuğu bu adam saldırgan vahşi köpeği salıp kimseye zararı dokunmayan evcil kedimi katletti.

Sizden son ricam daha olacak lütfen bu şerefsize bir beddua da siz edin...

 
O adamı döversem, bana bulaşır. Haklıyken haksız duruma düşerim. Köpeğin suçu şöyle olabilir o da sahibi denen psikopat tarafından saldırgan yetiştirilmesi olabilir. Onun dışında köpekten çok da akıllı olmayan sahibi burada asıl suçlu. Bu aynen şuna benziyor ben aslan beslemekten büyük bir zevk alıp aslanı kendime alıştırmış olayım. Aslan başkalarının "can"lılarına zarar versin. Ama buna hayvan sevgisi diyelim. Evde beslencek hayvan var beslenmeycek hayvan var. Olurda belediye uyutursa o köpeği hiçte üzülmem. Sahibi denen mahluk gitsin ıssız bir yerde beslesin. Kimsenin ortak yaşama alanına tehlike saçmaya hakkı yok.


  • AdamFawer  (24.11.10 19:47:15) 
belediyeden sonuç alamazsınız. uzun süren davaların ardından uyutma kararı çıkabilir ancak. sizin uğraşmanız gereken hayvan değil, adam. kediye de kedim diyorsanız bahçede değil evinizde besleyeceksiniz, onun güvenliğinden siz sorumlusunuz.
umarım hayvanlar arasında ayrım yapmamayı öğrenirsiniz. o köpeği uyutturursanız da o adamdan hiç bir farkınız kalmaz.

köpeğin serbest olmaması gerekiyor, adama baskı yaparak en azından ağızlık kullanmasını sağlayabilirsiniz.

ama bence oturup kendinizi suçlayın bol bol.
  • redlinetheturk  (24.11.10 20:02:22 ~ 20:10:14) 
1)antalya 'da yaşayan bir husky sahibiyim. bir veteriner zor durumda kalmış bu köpek için yuva arıyordu. evim bahçeli olduğu için almayı kabul ettiğim köpeğe, yaklaşık bir senedir bakıyorum. buna dayanarak sana internette huskylerle ilgili yazan her bilgiye inanmaman gerektiğini söyleyebilirim.

2)bu sorunun çözümüne dair şehrinde bulunan hayvanları koruma derneklerinden yardım isteyebilirsin. ne yapılması gerektiğine dair seni yönlendireceklerinden eminim.

3)buraya yazamayacağım türlü bedduaları, köpeği kediye karşı kışkırtan insan ziyanına sözlü olarak dile getireceğimden emin olabilirsin.

not: uyutulacak köpek için hiç üzülmeyeceğini söylemeni, kafa karışıklığına ve üzüntüne bağlayıp görmezden geliyorum.
  • sanki  (24.11.10 20:28:00 ~ 20:35:43) 
@redlinetheturk:
sahibi vahşi bir hayvanı besliyorsa ve benim kedimi bahçede beslemem nasıl suç oluyor? dediğiniz münevver karabulut'un katlinden sonra pek muhterem devlet büyüklerinin "kızını boş bırakırsan ..." gibisinden bir tepkiye giriyor. Saldırgan olmadıktan sonra her hayvanı seviyorum. Afrika'da savanada yaşamadığımıza göre sahipli bir itin kendinden küçük bir hayvanı sırf öldürme zevki için öldürmesine tahammül edemem. Bu hayvanlar arasında ayrımcılık olmasa gerek.

Tabiki benim asıl derdim sahibi denilen mahlukla... (onu da daha önce belirttim her saldırgan vahşi hayvanı besleyen kişiliksiz ve özgüvensiz insanlar gibi sorunlu olan sahibiyle) Açıkta logar kapağını kapatmayan belediyenin tehlike saçması gibi vahşi bir hayvanın bir sitede beslenmesinin bir sorumluluğu olmalı.
  • AdamFawer  (24.11.10 20:33:02) 
ben de bahçemizde husky besliyorum ve bırak agresifliği o kadar yavşak hayvanlar ki eve gelen postacıya bile sırnaşıyor, sevdirmeden gitmiyor. dışarıdan gören kocaman köpek diye korkuyor. kedimle aynı evi paylaştığı vakitler de oldu, kedimin bunun üzerinde uyuduğu günler de. üstelik bunun için herhangi bir eğitim vermedim. zaten huskyler saldırı/koruma hayvanı değil, kalabalığı/arkadaşlığı seven yumuşak huylu hayvanlar. memleketinde de kızak çeker, çığ düşmesin diye içgüdüsel olarak havlamaz.

suçun sebebi o hayvanın psikolojisini bozan ruh hastasında. gerekli yerlere şikayet edin saldırgan ve apartmanda havlayan bir köpekten rahatsızlık duyduğunuza dair, elinden alsınlar zavallı hayvanı.
  • kayranin kedisi  (24.11.10 20:40:13) 
@sanki: Samimiyetiniz için çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar köpek beslemedim ancak küçük yaşlarda verilen eğitime göre saldırganlığı azaltılıyor ya da sahibinin psikopatlığına göre hayvanı sürekli gerilimde tutarak saldırganlaştırılıyormuş. Sanıyorum bu sahibi olacak psikopat mahluk ve ölen kediminim ölümünden zevk alarak böyle bir yetiştirme yolunu seçmiş. Normal şartlarda hiçbir hayvanın ölmesine gönlüm razı gelmez, ancak bu köpek canımı acıttı.
Tavsiyenize uyup yarın bu derneklerle iletişime geçeceğim.

  • AdamFawer  (24.11.10 20:41:48) 
@kayranin kedisi: Aslında benim anlatmak istediğime örnek vermişsiniz. Bu hayvan normal değil işte. Sürekli havlıyor ve çok saldırgan. Bu pislikle yüzyüze geldiğim sırada ayırmaya gelen komşu bana "bak saldırgan değil" demeye köpeğe elini uzattığında adama da saldırdı. Ruh hastası bir ay önce yine başka bir kediyi parçalattırmış. Beni çılgına çeviren içinde biraz pişmanlık ve vicdan azabı duymadan üzüldüğünü bile söylememesi. Benim değer verdiğim "can" taşıyan kedimi öldüren bundan azıcık üzüntü duymayan bu köpeğe de sahibine de neden acıyım?


  • AdamFawer  (24.11.10 20:52:19) 
bi tüfek , bide domuz kurşunu herşeyi çözer
img65.imageshack.us

köpeğin kafasına sık

sahibininde amına korum köpeğininde.hiç sikimde olmaz.

onunla uğraşmamam dersen bir gece zehirli ette atabilirsin.

yaklaşık bir düzine köpek baktım hala bakıyorum, hayvanları çok severim. fakat bu normal şartlar altında davranılacak bir durum değil.

son derece ciddiyim, benim haklarıma saygı duymayan biri, birileri yada bişey hiç umrumda olmaz.ben senin yerinde olsaydım en azından o köpek ölmüş sahibide şu an hastanede yatıyor olurdu.
  • killerbee  (24.11.10 21:11:16 ~ 21:21:59) 
@killerbee:
azizim o benimde aklımın bir köşesinde ama olabildiğince bunu kanuni yollardan halletmeye çalışacağım. 12den sonra havladığında polise şikayet etmek gibi her şekilde yıpratıp o iti siteden siktir edeceğim. Yarın haytap ile görüşeceğim. Sahibi olacak şerefsizle konuşup site dışında beslemeye ikna edebilirler. İkna olmazsa da ben kedimi -kendi halinde bu dünyaya hiçbir zararı dokunmayan canlıyı- öldüren köpeği etrafımda görmek istemem... O psikopata da uyuz itinin saldırganlığı ile tatmin olma zevki yaşatmam...

  • AdamFawer  (24.11.10 21:45:46) 
benim başıma gelse cok acık soyliyim o kopegin sahibini döverek öldürebilirdim.

benimde köpegim kesin olmasa da birininin zehirlemesi sonucu öldü, çok kötü bi durum ne olursa olsun kopegin sucu yok. kedinizi öldürmesine izin veren bir sahip icin o kopeginde bir degeri olamaz yani kopege zarar vererek elinize bi şey geçmez. belediye de şansınızı deneyin. 1-2 yıldır daha özenli davranıyo belediyeler hayvanlar konusunda.
  • rurouni  (25.11.10 00:03:12) 
Bay Miyagi ne demiş :"Kötü öğrenci yoktur, kötü öğretmen vardır." Aynısı köpekler ve sahipleri içinde geçerlidir.


  • r_u_h  (25.11.10 02:56:56) 
@killerbee
umarım ölürsün

@adamfawar dört aylık savunmasız ve tecrübesiz bir hayvanı dışarıda bırakmak ihmalden başka bir şey değildir.

sizlerin mantığınızla benim de arka bahçemdeki kedileri olduğu gibi öldürmem lazım, zırt pırt birbirlerini yaralıyorlar, kuş ve fare avlıyorlar.

Bakın tekrar ediyorum, sizin o köpeğe zarar vermeniz o adamın orospu çocukluğundan hiç ama hiç farkı olmaz.
  • redlinetheturk  (25.11.10 03:34:41) 
saldırgansa belediye anında el koyar köpeğe ve en iyimser barınağa gönderilir.


  • pyro clustic flow  (25.11.10 11:13:28) 
hocam bu cevabım eleştirilecektir, hatta söyleyenler ve eleştirenler de olmuştur şimdiye kadar ama cevapları okuyacak durumda değilim.

bir kedim var, kızım gibi severim. ona ksaıtlı olarak zarar verecek insanın bu dünyadan siktir olup gitmekten başka bir şansı yok. çok net.

cevapları okuduktan sonra gelen edit: arkadaşım senin köpekle bir sorunun yok, olmamalı. köpeklerin davranışlarında yetiştirilme tarzı etkilidir. Senin işin o şerefsiz insanla.
  • jaaaccckkk  (25.11.10 12:36:17 ~ 12:40:26) 
@jaaaccckkk
Eve taşınalı 15 gün kadar oldu adamla bir kavgam da olmadı daha önce ama burada herkesin ortak kanısı doğru ki adamın gözlerinden psikopatlık ve zalimlik akıyor. Ama bir o kadar da korkak. Belki hayatınızın bir aşamasında bu tür pisliklere denk gelmişsinizdir. O pislik o köpeği sevdiği için değil cins köpek hava atayım, kedilerin peşinden kovalatayım parçalatayım diyen ruh hastalarından.

Zaten bugün iğrenç katil köpeğini de alıp siktir olmuş gitmiş bir yerlere. Belediyeye ve zabıtaya haber verdim. Gerekeni yapacaklarını söylediler umuyorum bir sonuç çıkar.

@redlinetheturk: bahçede daha birçok kedi yaşıyor ve burası 400 küsür daireden 4 katlı apartmanlardan oluşan yazlık bir site. Kediler normalde evlere girip çıkıyor, kedi sevenler evlerinin önünde mama veriyor su veriyor. Asıl tehlike özgür olması gereken, kış şartlarında yaşaması gereken köpeği strese gireceği sıcak bir havada beslemek üstüne üstlük o saldırganlıkla başta kediler olmak üzere diğer hayvanlara saldırtmak. Dün komşuya bile saldırdı diyorum. Hayvan zor zaptediliyor. Hiçbir psikopatın böylesine tehlikeli ve tüm sitede konuştuğum kişilerin bile söylediği ile (kedilere saldırmaktan çok hoşlanıyormuş) vahşi bir hayvanı sırf "marka köpek besleyerek hava atmak" amacıyla çevreye tehlike saçamaz. Ve size katılıyorum asıl suçlu sahibi denen iğrenç herif.
  • AdamFawer  (25.11.10 14:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.