[]

dizüstü kurulum cd'si ve disk bölümleme

efendim daha önce de sormuştum, azcık karışık olduğu için gümbürtüye gitti, tekrar sorayım.

toshiba bir dizüstü var. içinde şu çat diye sistem kuran dvd'lerden var, windows vista ve diğer yazılımları kuran.

ama onunla kurunca 150gb sabit disk tek bölüm olarak görülüyor. disk bölümleme aracında yapılabilecek tek seçim, biçimlendirilecek ve sistem kurulacak bölümün boyutu. yani 50gb seçerseniz geri kalanı biçimlendirilmemiş alan olarak kalıyor ve görünmüyor. sistem kurulduktan sonra diski bölümlemek mümkün, ama işime yaramıyor.

100gb depo yapmak ve sadece 50gb'ı sisteme ayırmak istiyorsam, sorun olduğunda sadece o 50gb'ı biçimlendirmek istiyorsam ne yapmalıyım?

 
kurulumda 50 gb seç.
sistem kurulduktan sonra bilgisayar yönetiminden diğer 100 gb ı biçimlendir kullan.
sonra bir şey olursa 50 ye format 100 e yedek.
  • godless frog  (14.01.08 15:14:02) 
e sorunum da o ya zaten, "istediğim bölüm formatlansın, geri kalanı da olduğu gibi bağlansın sisteme, ikinci bölüm olarak kullanabileyim" diye bir seçenek yok.

acaba biçimlendirirken hep 50gb seçsem, geri kalanına dokunmayıp ikinci bölüm olarak algılar mı? yani ikinci bölümü her seferinde yeniden biçimlendirmek gerekmeyecek mi? niye böyle bir şey yapılmış ki? ya yanlış hatırlayıp 60gb seçersem, ikinci bölüm hepten gitmez mi o zaman? eskisi daha iyi değil miydi?
  • fadetoreality  (14.01.08 18:10:51) 
disk manager a gir ordan format at ikinci gorunmeyen kısma. sonra duzelir.


  • bryan fury  (14.01.08 18:45:21) 
2. bölüme format atmaz sadece sürücü atamaz onu da disk managerden ayarlarsın sorun olmaz.
50 yap devam et.

  • godless frog  (14.01.08 20:08:02) 
benim asus'umda aynen böyle çat diye sistem kuran dvd'lerden var, bir yerlerde soruyor nereye nasıl kurayım diye.. orada bir yerde bir seçeneği karıştırıyorsun gibi bir his var içimde.. fujitsu siemens'lerde de benim asus gibi..

iki markada da, birden fazla sürücü varsa, istediğin sürücüye format atıp sistem kurmana izin veriyor. diğerlerine dokunmuyor. bence bir daha kontrol et..
  • co2s2  (14.01.08 20:37:30) 
sanırım partition magic sonradan partitionları editleyebiliyormuş. kurcala istersen.


  • tolginho  (02.07.08 15:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.