[]

Yeni bir dolandırıcılık türü mü?

Geçen haftalardan birinde +90212..... bir numara aradı beni. Çok fazla çalmadan hemen kapandı. Ardından bir sms ile T.... isminde biri(muhtemelen Çinli bir isim) bana ulaşamadığını o yuzden mesajda yazan e-mail adresine mail gondermemi istedi. Bende başvurduğum okullardan biri olabilir diye "bana burdan ulaşın" tarzında bir mail yolladım. Gelen cevap ise şöyle:

Hello Mr. Sordanski

Compliments of the day Sir, I write with all sense of decorum and absolute good faith, I am Mr. Tijani Yansany, former military personnel, I am Citizen of London U.K. I got your contact on directory website.
As former military personnel, I was able to save a reasonable sum of One Million seven hundred thousand British pounds through several contracts that I did. However, since your Country Turkey is one of the good investor’s friendly nations in the world, I have decided to run my business in your Country through your assistance.

I would therefore like you to help me in every possible way to Secure this money in your country, I am ready to give you a good negotiation percentage for your assistance or better still commit it in to a joint venture project, be assured that you stand no threat of any kind as the fund belong to me only.

I strongly believe that associating with you to embark on this and other business ventures will derive a huge success here after, hope to hear from you soon.
____________________________________
_______________________________
Artık siz tahmin edin dolandırıcılık için ne kadar ileri teknikler kullanıldıgını...

 
bazı sitelerden ücretsiz telefon araması yapabiliyorsun. 30 snye kadar limitleri var.
Bu ve benzeri mailler standart zaten.
Ama telefon numarasının +90212 olması ilginç.
Adam tr odaklı çalışıyorsa. Adama komisyon karşılığı türkçe tercümanlık teklif et :D
  • ilkdefa  (23.11.10 10:34:42) 
nigerian money scam bunun literatürdeki adı. adam nijeryalı değildir de çinlidir, olay aynı görünüyor.


  • Dağlarca  (23.11.10 11:59:41) 
biri özetleyebilir mi ne dolap döndürmeye çalışıtığını bu dolandırıcının.


  • kamil5  (23.11.10 12:34:22) 
ya çok miktarda kirli parası var ve cidden aklamak istiyor, ya da daha büyük bir ihtimalle çok para var lan bu işte ayağına yatırtıp para kopartacak.


  • desdinova  (23.11.10 14:22:29 ~ 14:22:43) 
Şuraya yolla maili uğraşsınlar karşındakiyle. Scammer'ları scam eden insan topluluğu bunlar. Afrikada komple bir köye dövme yaptırtan mı istersin, dallamanın tekine sanat okuluyuz burs veriyoruz diyip ağaçtan commodore 64 yaptıran mı ... :)

www.419eater.com
  • skatheist  (23.11.10 19:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.