[]

pes 2011 sorunu. atak yapamıyorum

kötü bir oyuncu değilim, bu oyun ne yea falan demiyorum, ama bu oyunda neden düzgün atak yapamadığımı anlayamıyorum. pes 2010 da bol pasla rakip sahaya yığılabiliyordum ama bu oyunda bol pas yaparken, topu ayağından çıkaran adam bambaşka yere koşuyor. acaba pozisyon değiştirmeyle mi alakalı*

pes 2010 da top player seviyesinde oynarken bol pasla rahat rahat oynayabiliyordum, fakat bu oyunda (pes 2011) profesyonel den ileri seviyeyi seçemiyorum yoksa top ayağıma geçtiği anda kaptırıyorum.

defans çizgisini 0 yapıyorum ama tüm defans adamlarımı orta sahaya yığıyorum stp olarak.
ofansif olarak onuyorum 17-18 lere çekiyorum değeri.
ofansif stilim açıktan oluyor, pres olayını dengeli yapıyorum. kısacası bu özelliklerle çok oynuyorum. acaba diyorum ki bu özelliklerle fazla oynadığım için mi düzgün atak yapamıyorum?

taktik olarak, 4-3-3 kullanıyorum. bazen 4-4-2 kenarlardan yardırmaya çalışıyorum ama bu oyunda yediremiyorum.

 
oncelikle, tabii ki eski oyunlara gore atak yapmasi zor.

"duvar pasi" ve "ara paslar" bu oyunun kilit noktasi.

dolayisiyla eger l1 + pas a alismadiysan, sadece normal pas kullaniyorsan, l1+pas ve ardindan ara pasi kombinasyonuna alistirman gerek kendini.

bunun disinda, defansi nasil ayarladigin tabii ki takiminla alakali ama atağı ben asla 15-16 lara cekmem. bilakis 4-5 falan yaparim, o zaman daha açık oynar takim, zaten ayarda da soyluyor sana onu indirince.

yani atağın cok yuksek olmasi dehset atak yapcagin, 5 lere indirdiginde atak yapmayacagin anlamina gelmiyor o menu. atağın cinsini belli ediyor.

bunun disinda orta saha duzeninin iyi olmasi lazim. defans gibi sirali degil de, daha baklava, daha capraz dizilimler bu duvar paslasmalari ve ekstra kosular icin yeğdir.

kanatlarda hizli adamlar ve normal dizilime gore biraz daha sag ust veya sol uste almak benim isime geliyor, ama forvetle hizasinin cok cok farkli olmamasina dikkat ediyorum ve tabii karsi tarafin defans duzeni ve son adamlarinin oldugu yere gore de ofsayti dusunerek dizilimi gerceklestirmek gerekiyor.

ama tekrar tekrar soyluyorum,
2011 duvar paslari ve ara paslarin maksimum derecede kullanilmasiyla basari saglanabilecek bir oyun olarak tasarlanmis.
  • la traviata  (23.11.10 10:08:18) 
bir de şu var. bu oyunda her ne kadar pas yapmaya çok önem verilse de güçlü takımlar buna izin vermeyebilir. ben şahsen 4-2-4 oynuyorum. Öndeki 4 lünün 2si kanatlarda(Stoch,Dia), 1i santrafor(Semih veya Niang),1i biraz geride(Alex). Bu 1 geride olan hucüma kaldıracak oyuncu oluyor. hızlı pas atarak kanada açılmak ve ona göre boşluğa göre arapası veya orta açmaya gitmek en kolay gol atma şekli. Eğer iyi kafa vuruşları olan bir oyuncun varsa. gol atmaman mümkün değil. dersen ki defansta 4-2-4 problem olmaz mı? Yardımlaşmayı falan artırıp önde baskı yaparsan hiç bir problem olmuyor. bir de bir diğer konu defansif orta saha oynatma. Sende ortasaha oyuncularını orta MC şeklinde yap. Hem hücum hem savunmaya yardım ediyorlar ve inanılmaz oluyor. denemekte fayda var. Kısaca ara pas+orta açmak+kafa vuran son vuruşları iyi olan bir forvetle herşey kolay.


Edit : O kadar çok Türkçe hatası yapmışım ki, uğraşamadım düzeltmeye. Özür.
  • BoxCarRacer  (23.11.10 11:07:07 ~ 13:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.