[]

Askere giderken bot götürülür mü?

Merhaba,
Giderken alınması gereken malzemelerin çoğunu tamamladım. Dükkanda bot almamın da çok faydalı olacağı konusunda ısrar etti satıcı. Ben bu botu satın alıp askere götürürsem orada giyebilir miyim? Satan kişi botun askerlik kurallarına göre nizami olduğunu söyledi ve sorun çıkmaz falan dedi ama emin olamadım. O kadar para verip bir de giydirmezlerse askerde fena olur.



 
Öyle bir komiklik yapmayın. Ne bot alması? Zaten botunuzu veriyorlar.

(bkz: askere götürülmesi gereken malzemeler) başlığında bile böyle bir tavsiye bulamazsınız.
  • hiko seijuro  (22.11.10 22:01:57 ~ 22:02:18) 
kimseyi görmedim, duymadım.
ayrıca askerde verilen bot ile birebir olmazsa sıkıntı çekersin. giyemezsin. hiç gerek yok bence. ordan verdikleri yeterince kaliteli. sadece derisi çok kalın olduğu için uygun numarada almazsan vurma yapar. ama alışınca çok rahattır.

  • sttc  (22.11.10 22:02:15) 
bota vereceğin parayı silikon tabana vermek daha mantıklı sanki.


  • dinamyt  (22.11.10 22:30:22) 
ta.ak geçmeye gerek yok, gittiğinde getirenler olduğunu göreceksin. Ama faydasından çok zararı olur. Kaç numara giydiğini sorduklarında bir numara büyük söyle, rahat edersin. Alınca da topuğunu karyola altında ezeceksin ki yumuşasın.


  • erci  (22.11.10 22:31:40) 
Ben çok az ayakkabıda rahat edebilirim, yine de kendim götürmemiştim. Asker postalını iki numara büyük istemiştim bölük astsubayından, silikon tabanlığa, vatkaya filan gerek kalmadan neredeyse bir yıl, her tür hava koşulunda çok rahat giydim o botları. Bence para vermeyin.


  • sourlemonade  (22.11.10 23:35:03) 
acemi birliğinde botlar çoğunlukla çalınır. başkaları gelir ve sizin botunuzu giyer.
buna '' yer değiştirme '' denir askeriyede...
sanırım botunun çalınmasına karşı bot satın almanı onermıs olabılır.
sorun değil sende gider baskasının botunu giyersin.
uyurken botlarını yastık altı yapmanı tavsiye ederim acemi birliğinde...
  • voyager  (22.11.10 23:56:49) 
kardeşim elazığ'da askerlik yapıyor. verdikleri botlar ayakları hiç ısıtmadığı için gore-tex bot yolladık. şimdi tek kat çorapla bile hiç üşümüyor. yani burada yazan kendini bilmiş yorumları kafana takma. gittiğin yer soğuksa ve verdikleri bot seni kesmezse söylersin ailene sağlamından bir çift yollarlar.


  • bira sisesi kapagi  (23.11.10 01:02:16) 
askerde ayağıma göre bot olmadığı için yollatmıştım aileme. botum gelene kadar da önce birliğe giderken ayağımda olan sivil botla dolaştım bir süre, sonra da yazlık bot verdiler ayağıma anca o oldu diye o soğukta bir süre de onu giymiştim. eğer ayağın çok büyük ya da küçük değilse götürmeye gerek yok ama. en iyisi orada bakıp ihtiyaç duyarsan yollatmak. bir de giymeden önce botu buzlukta dondurup çözdürmekten bahsediyorlardı. yumuşayıp rahat oluyor gibi bir şeyler demişlerdi ama denemedim hiç mesuliyet kabul etmem.


  • pure evil  (23.11.10 04:53:42) 
@bira şişesi kapağı
normal botun kesmediği yerlerde askeriye,gore tex bot veriyor zaten.

  • p a t r i o t  (23.11.10 10:10:22 ~ 10:10:50) 
askeri malzeme dükkanına gitmiştim askere giderken. adama "askere gidicem neler lazım" diyorsun. sana 30 kalem mal çıkarıyor. "300 tele abi" diyor. sen eliyorsun tek tek. 10 kalem ya kalıyor ya kalmıyor. mesela traş kutusu. jandarmanın farklı oluyor karacıların farklı. bana tıraş bıçağını bile derby'nin 3 bıçaklısıın verdiler. "askerde çalarlar" diye. yani bu adamlar saçmasapan tipler. canları ne isterse onu satıyorlar. hem de inanılmaz kazık.

bot filan götürmezdim. o kadar ihtiyatlı olmaya gerek yok. tıraş bıçağı, köpük, silikon taban, tuvalet kağıdı yeter. gerisini çarşı izninde alırsın.

askere küçük sırt çantasıyla, kapri pantolon-flipflopla tatilden gelen bir tip vardı. saçları bile uzundu. süper bir hareketti:)
  • atmosphere  (23.11.10 10:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.