[]

evde starbucks??

Merhaba arkadaşlar,

Ben son zamanlarda farkettim ki, kahveye çok para harcıyorum dışarda. Bu starbucks ta yapılan bilimum kahve genelde espresso temelli. Şöyle fiyat/performans oranı yüksek bir makina alsam. Yanına da değişik harmanlı kahveler ve oradaki aromalardan alsam ucuza getirebilirim gibime geliyor bu işi. Hangi marka makine, ne kadar civarına almalı? Misal o starbucks ta satılan kahveler tanecik halinde mi satılıyor çekiliyor mu? Espresso makinesine çekilmiş olarak koyuluyor olmalı kahve, bu adamlara çeker misin dediğinde çekiyorlar mı sana? Ne kadar süre muhafaza edilir bir kahve? Filtre kahve ile espresso arasındaki fark ne temel olarak? Kısacası bireysel starbucks ımı açıp rahat etmek istiyorum. :) Yardımlar ve fikirler pls.


 
(bkz: cafissimo)


  • dambil  (22.11.10 17:45:15) 
Bir kahve makinası ve bir değirmen almalısın. Kahveyi çekilmiş almanı önermem. Daha çabuk bayatlıyor. Yapacağın kadar kavheyi hemen değirmende çekip yaparsan daha uzun süre taze kahve içmiş olursun.


  • alperz  (22.11.10 17:49:31) 
starbucks'ta satılan kahveler tanecik halinde sen seçip şunu istiyorum dediginde çekip veriyorlar. evde vakumlu bir kutuda muhafaza edersen biseycik olmaz zaten çok içiyorsan hemen bitiyor.


  • gkk  (22.11.10 18:05:06) 
sana tavsiyem french press olayına gir. hem makineye para vermezsin hem de french press kahveyi tüketmenin çok iyi bir yoludur, kağıt filtre vs. ile kahvenin yağlarını emmediği için kahvenin tüm aromasını alırsın, gider starbucks'tan alırsın istediğin kahveyi french press için çektirip içersin.


  • theos ek mekhanes  (22.11.10 18:10:04) 
sıcak suyun yüksek basınç altında kahveye zerk edilmesiyle hazırlanır. ille de elektrikle çalışan bir makineye ihtiyaç duyulmaz, macchinetta da işinizi görür. kahve için tchibo hem lezzetli hem de starbucks a göre oldukça ucuz. kahveyi saklamak yerine kısa aralıklarla taze almak çok daha mantıklı. kendinden öğütücye sahip bir makine almanız da olası, ya da kapsul kullanan bir makine. tam donanımlı bir makine için 4 haneli rakamlara hazırlıklı olun. tchibo'da ucuz bir makine bulmanız da olası tabii, araştırmak lazım.

poorestofthepoor.files.wordpress.com
  • schizophrenia13  (22.11.10 19:31:33) 
ocak üstü espreso aleti al ucuz bişi çok da güzel yapıyo. 100 gr kahve çektir oh mis.
kahveler arasındaki fark çekilme inceliklerine göredir. filtre daha kalındır, espreso türk kahvesi gibi incedir, türk kahvesi ise en ince çekilendir. bi de filtre kahveyi frenç presle yaparsın, diğeri buhardan geçmelidir, ya makineyle ya ocak üstüyle.

  • kediebesi  (23.11.10 09:06:41 ~ 09:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.