[]

evde haşlanmış mısır yapmaca

selamlar,


şu feribotlarda, avm'lerde falan plastik bardaklarda satılıp da plastik kaşıkla yenen mısırdan yapmak istesem evde; hatta istedim bile, nasıl yapıcam?

 
markette satılan konserve mısırları mikrodalgada ısıtıp yemek en pratik çözüm gibi geldi aklıma


  • freebird5406  (22.11.10 03:33:07) 
Malzemeler:
Konserve mısır, tereyağ,istediğin sos ve permasan peyniri

Yapılışı:
Önceden ısıttığımız teflon tavaya biraz tereyağı koyarak eritiriz,erittiğimiz tereyağının üzerine bir kutu konserve mısırını dökeriz(eritmeden ikisni aynı anda da yapabilirsin) kıvama gelene kadar karıştırırız.(enfes kokuyu aldığın an altını kapat),isteğe göre üzerine pul biber dökeriz.

Sunumu:
Tavada ki mısırları bir tabağa koyup üzerine istediğimiz sosu koyar veya sadece parmesan peyniri ile birlikte hazırlarız.

Sonra da bi güzel yeriz.

Afiyet olsun.
edit: Kopi peyst değil alın teri!
  • skywalkeremre  (22.11.10 04:39:50 ~ 04:40:12) 
konserve mısır değil de marketlerin buzluk bölümlerinde dondurulmuş paket içinde mısır satılıyor. ben geçen aldım greens marketten . 5 dk kaynar suda bekletiyorsun aynı avm lerdeki gibi oluyor. içine koyacakların da sana kalmış.


  • ykyt  (22.11.10 07:00:42) 
hani böyle köylerde falan mısır kuruturlar ya, sert sert turuncu olur mısırlar kuruttuktan sora. işte o mısırlardan bulur(nasıl bulcaksın bilemesem de alıp kurutabilirsin ya da pazarlara bakabilirsin) tanelerine ayırıp(ki bu dediğim mısırlar pıt pıt ayrılıyor tanelerine) kaynayan suya bir süre maruz bırakırsan o kıvama geliyorlar. ama dikkat et çok tutma. çok durunca kabukları soyulmaya dagılmaya baslıyolar. fazla kaynamış haşlanmış patates gibi oluyorlar.


  • dharmakarmavarma  (22.11.10 08:26:06) 
dondurulmuş mısırı bardağa döktükten sonra su ekleyip mikrodalgaya atıyorum ben. 5-6 dakikada mükemmel kıvama geliyor. onu tuzlayıp yağlayıp yiyorum.


  • dambil  (22.11.10 08:31:26) 
yapamazsın. o mısırlar tane mısır.


  • desdinova  (22.11.10 08:32:15) 
dondurulmuş mısırı tereyağı, pul biber, tuz ve sarımsak tozuyla biraz ısıtırsanız aynısı olur


  • bordeaux  (22.11.10 10:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.