[]

marjinal doğum günü partisi

arkadaşlar ben yıllardır doğumgünümü kutlamıyorum.bu sene mezun oluyorum ve bir parti yapmak istiyorum ama farklı birşeyler olsun istiyorum.küçük bir şehirde yaşıyorum çok fazla olanak yok burada(80's kıyafet partisi vb olamayacak kadar küçük bir şehir).o gece orada olacak insanlar 18-25 yaş aralığında olacak.nasıl birşey yapabilirim?bana yardımcı olabilir misiniz?




 
karaoke seti gibi bisey alsaniz netten falan, eglenir misiniz acaba diye dusundum. sizi en iyi siz bilirsiniz tabii.

marjinal olucam diyince de aklima yaptiginiz en marjinal şey nedir sorusuna hocanin, cevap olarak "cilek dolu kuvette sevismek" diyen bi cocugu hatirlarim hep. hey allam

bu vesileyle tekrar soruyorum.
neden cilek? neden?
  • la traviata  (21.11.10 23:47:23) 
partiyi marjinalliği bilmem de şuna değinmeden geçemeyeceğim.

yılda ortalama 10-15 doğumgünü partisine katılıyorum. arkadaşlarımı severim.

hepsi ayrı bir yerde, ayrı konseptlerde yapar. kimi evde, kimi barda, kimi bilmem nerde.

ama en son gittiğim partiden sonra şuna iyice inandım: aslında kimsenin istediği o değil. kendileri ya da sahiden diğerleri.

son partiyi anlatayım. epey karanlıktı. doğumgünü olan arkadaşımı zar zor bulup öyle naber naber'leştik. sonra müzik, dans filan edenler oldu. iyi, etsinler. bu karanlık ve "parti" 3 saat kadar sürdü. başka tanıdıklarım vardı ve dans etmiyorduk. müzik dolayısıyla konuşamıyorduk da. öylece durup etrafı izledik. (görülebildiği kadar)

evet kalkıp gidebilirdik, dans edebilirdik, ama bunlar ilk akla gelenler.

ben inandım ki doğumgünü olan arkadaşımı "görmek" istiyorum. benimle, seninle tek tek ilgilenemeyceğine göre; hepimizi toplasın, sahneye, sandalyeye çıksın, bir şeyler desin, anlatsın, zıplasın istiyorum. yani nasıl mutlu oluyorsa. (onun o gece eğlendiğine inanmıyorum) utangaç birisiyse, biz teker teker sandalyeye sahneye çıkıp onunla nasıl tanıştığımızı, bir gün yaptığı bir aptallığı, geçen seneki ibneliklerini anlatalım. bilmeyenler öğrensin, gülelim.

bilmem anlatabildim mi. dansa, karanlığa karşı değilim. ama orda bulunma sebebi "doğumgünü" ise, ya doğumgünü olan kişi ya da gelenler bir şey yapsın. hediye filan olsun ya da olmasın, fark etmez. çıkarken "arkadaşlar olarak bir gece geçirdik" değil, "x'in doğumgünü kutladık" diyebileyim içimden.

pasta yoktu ya. sikeyim öyle doğumgünü partisini afedersin. madem doğumgünü "sıradan" bir olay, o gün niye toplanıyoruz, beni seni neden çağırıyorsun, zaten görüşen insanlarız. sıradan bir gün değilse, ufacık da olsa farklı bir şey olsun.

doğumgünü olan kişiye (yani sana) sürprizler yapmamıza gerek yok. ama kutlamak=hoplamak, zıplamak, müzik ise, ya da ikili gruplara ayrılmış bik bik konuşan insanlar ise, karı kız kaldırmak için o gece orada bulunmak ise, ben gelmiyorum.


edit: belki kafam ve yaşım kaldırmıyordur artık, işin o tarafını bilemem. ama davetliler ve doğumgünü kişisi de yaşıtım olduğuna göre, yukarıda söylediklerime katılanlar daha çok olacaktır. senin partinde daha genç insanlar olabilir. belki kaos'u daha çok severler. bir şeyler havada uçuşabilir.
  • oldu görüşürüz  (22.11.10 00:04:39 ~ 00:08:52) 
Küçük bir şehirde marjinal bir doğum günü... Zor valla.
Bence bu parti evde olmalı, yani öyle olursa sizin için iyi olur. farklı olsun diye de kasmamak gerekir. Samimi ve eğlenceli bir ortam yaratılırsa gayet marjinal olur zaten. Karaoke olur, değişik yurdum oyunları (sessiz sinema, müzik eşliğinde sandalye kapmaca) olur. Güzel bir sofra donatırsın. İçki de oldu mu. Bir de arkadan müzik. Daha ne? Böyle olursa beni de çağır, gelirim:)

  • asfur  (22.11.10 01:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.