[]

Crack - Virüs

Torrent yardımıyla bir oyun indirdim.
Crack, antivirüs programlarına göre virüs içeriyor.
Bu olağan bir şey mi?
Torrent yorumlarına baktım; bazıları "olur öyle cracklerde felan" derken bazıları "sahici virüs bu" diyor.
Ne yapmam lazım?

 
hangi siteden indirdin?
crackler, keygenler virüs olarak görülebiliyor bazı antivirüsler tarafından. zaten virüs mantığına bakarsak virüs olarak tanımlanmaları da pek anormal değil. genel bir torrent sitesi ise link at millet baksın ya da torrent linkini indirdiğin sitenin adı söyle.

  • baldur  (21.11.10 21:14:35) 
kickasstorrents.com
eğer sorduğunuz buysa.

  • olmadı ki bir kullanıcı adım  (21.11.10 21:16:31) 
Antivirüs programlarının crack dosyalarını virüs olarak görüp silmesi gayet normaldir. eğer ki, siz dosyayı indirdiğiniz kaynağa güveniyorsanız, antivirüs programını kapatıp o şekilde crack işlemini yapabilirsiniz.


  • stay with me  (21.11.10 21:19:07) 
sahici virüs diyenler yalan atıp milleti sazanlayan tipler de olabilir, ya da kendileri sazanlanmış olup çalışan crack için anında virüs muamelesi yapan tipler de olabilir. aynı şekilde virüs değil diyenler için de bu saydıklarım geçerli.
ama o site genel bir site olduğundan virüs riski var şu an için söylemem gerekirse. crack yaptın mı ki? çalışıyor mu oyun?

  • baldur  (21.11.10 21:21:38) 
uploader açıklama yapmış yorumlarda.
güvensem mi bilemedim.
ama başka bir crack yükleyeceğim sanırım.
en iyi yol bu.
  • olmadı ki bir kullanıcı adım  (21.11.10 21:24:10) 
False alarm denilen bir olay vardır. Antivirüs tepki verir ama bilgisayara zarar veren bi olayı yoktur. Cracklerde olur öyle demelerinin sebebi o.


  • sesee  (21.11.10 21:28:46) 
  • dirigeant  (21.11.10 22:25:36) 
kısaca söyleyim = virüs değil o yardır.

antivirüsü devre dışı bırak çalıştırırken.
  • cari kacik  (22.11.10 13:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.