[]

konsantrasyon sorunu

öncelikle merhaba

BİR ERGENİN SORUNLARINI İÇERİR

şimdi efendim ben lise son sınıf öğrencisiyim fen lisesinde okuyorum yani herşey güzel gibi görünüyor ama benim sorunum ygs/lys çalışamamakla ilgili sınavlara çalışmayı son 2 aydır bıraktım öncesindeki 3 senede yattığımı rahatlıkla söyleyebilirim konu eksiklerim vs vs var ama çalışamıyorum ya masa başına oturup 10-15 soru çözüp kalkıyorum ya da odamda yatağımda salak salak hayaller kurarken buluyorum kendimi şimdi neler yapmam gerekli bana bunu açıklayacak abilerim-ablalarım yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
unutmadan annem babam doktor ve psikolog olayına pek sıcak bakmıyorlar ama bildiğimiz gibi mum dibine ışık vermez :/

biraz uzun oldu ama sonuna kadar okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum

iyi akşamlar

BİR ERGENİN SORUNLARINI DİNLEDİNİZ

 
satranç oyna düzenli olarak


  • madyb  (20.11.10 20:54:51) 
öncelikle hiç de uzun olmamış yazdığın şey. işe inci'de çok takılmamakla başlayabilirsin :)

şahsen senin bu bahsettiğin öss'ye hazırlanan hemen herkeste var. çok az bir kesimde yok onlar da derece yapacak inekler zaten. yani sorun tek sende değil. çevrende büyük ihtimalle aşırı çalışan tipler vardır; sen yattıkça daha da moralin bozuluyordur.tavsiye mi? abi sıkacaksın dişini be. kalmış şurada yedi ay. her şeyi siktir edip başla.
ilk yapacağın şey de program olsun. hayal kurmayı, asılmayı, yatakta mal mal yatmayı ders olmadığında yaparsın. program yap ve uy. en fazla iki hafta zorlanırsın. sonra moda giriyorsun zaten.

aynılarını yaşamışlığım var. hayallerini olmak istediğin üniversiteye odaklı kur ve kamçılasın seni.

hadi başarılar sana. takma çok be, hayat her şeye rağmen güzel işte.
  • sen git ben geliyorum  (20.11.10 20:55:51) 
(bkz: üniversitede kızlar teklif ediyormuş )
yalan da olsa bu seni motive eder umarım :)

  • hikmetkaraman  (20.11.10 21:01:57) 
incide max 15 dk takılırım 1.nesil yazarım ama pek zevk vermiyor sözlüğün hali ,
aşırı çalışan 1-2 insan var ama gene sıkıntıya sokuyorlar :/
birde programa 15 dk ders koysam yine çalışamam program bana aykırı daha başka tavsiye alsam? ama çok teşekkür ediyorum biraz da gaza getirebilirseniz duacınız olurum :)
@madyb adam yok ki bilgisayar karşısındada sevmiyorum
  • bozbaykus  (20.11.10 21:03:54 ~ 21:06:06) 
gaza mı gelmen lazım? hedefin ne abi? okul ve bölüm.


  • sen git ben geliyorum  (20.11.10 21:07:52) 
itü - elektronik ve haberleşme mühendisliği istiyorum


  • bozbaykus  (20.11.10 21:13:16) 
ilk on bin? vay arkadaş, kasacaksın yani. ama inan bana taş gibi bölüm. acayip para varmış orada, ekşi duyuruda önceki zamanlarda soruldu hep. millet süper paralarla başlıyormuş işe.

zaten üniversite de çok iyi. şimdi bunu hedefleyip amaç edinip sütçü imam'a makineye gidilmez. çalışacaksın abi, kaçışı yok. bir sene sonra kendini orada gör. hazırlık okursun zaten, bir sene de fıstık gibi öyle geçer. gelecek kaygın olmaz çok. iyi bir haat seni bekler.

kalan yedi sekiz ayı feda et onun için. değer inan bana.
  • sen git ben geliyorum  (20.11.10 21:17:40) 
bir de şurdan bak: ben 2007 ege ziraate girdim. iki sene okudum. bıraktım okulu. sonra sınava hazırlandım tm'den. hayvan gibi kasıp tm ve ts'de derece yaptım. (ts'de 388. oldum)ve bunun tek sebebi ziraatte mutlu olmayışımdı. aynısı senin de başına gelmesin. mutlu olmayacağın yerde iki yılını kaybetme.

yedi ay lan. geçiyor hemen. çalış. kendine inan.
  • sen git ben geliyorum  (20.11.10 21:21:11 ~ 21:22:20) 
bugün kendimin son izin günü oturup çalışacağım belki de hayatımda ilk kez böyle bir karar aldım öncesinde hiç ama hiç çalışmadım ilköğretimde dahil olmak üzere yattım ama şimdi niyet ettim eksiklerimi kapatıp herşeyi yoluna koyacağım evde çalışamadığım zaman gidip dershanede falan çalışayım bari :/


  • bozbaykus  (20.11.10 21:27:38) 
helal olsun. başla. zor geçecek, bunalacaksın. ağlayacaksın sinirden ama elde ettiğinde bunlar hoş bir acı olarak kalacak.

başla bakalım. çok bunaldığında yaz yine duyuruya. biz olmasak başkaları olur yardım eder sana. bu ülkedeki hemen her genç geçti bu bok sistemden. senin sıran geldiğinde sık dişini sadece.

başarılar.
  • sen git ben geliyorum  (20.11.10 21:30:11) 
ben geçen sene hazırlandım ygs/lys'ye. hatta silmemiş olsam burada sorduğum saçma kaygılı duyuruların linkini de atardım. aklıma geldikçe güler geçerim şu aralar.
her neyse, sadece sorunu cevaplamak için login oldum.

çünkü sanki ben yazmışım gibi geldi soruyu. ben de fen'dim. dersanede en iyi sınıftaydım. okuldaki en yakın 5 arkadaşım hayvanlar gibi kastılar. ve biz (6 kişi) ilk 5000'e girdik. -en iyimiz ilk 2000'deydi-. beni o 5'liden ayıran tek şey çalışma farklarımızdı. adamlar tenefüslerde bile test çözüp hoca kovalardı. ben müzik dinlerdim. evde 15 dakikadan fazla oturamazdım sandalyede. sık sık molalar verirdim. hayal olayımız da aynı. aşk meşk olsun, okul olayları olsun neredeyse çalışmalarımdan fazlaydı. hatta hastalık olarak bile görebilirsiniz ama kendime kartvizitler hazırlardım "x üniversitesi y bölümü öğrencisi z" diye. üniversite uzantılı mail adreslerimin adaylarını belirledim. sonra, bir ağustos sabahı öğrendim ki o kartvizitler gerçek sayılır. mailleri de geçen hafta hallettim :))

konu eksiği konusuna geleyim; şaka gibi gelebilir ama bu başarıma rağmen biyoloji ve kimyada ısrarla kafama girmeyen 2şer konuyu riske attım. gelirse de yapmam diye. ösym sağolsun gelmedi. istesem kapatır mıydım? evet.

peki bunları neden anlattım? gördüğün gibi konsantrasyon ya da ergenlik sorunlarımızda pek bir fark yokmuş. fen lisesi öğrencisi değildim. tahmin ediyorum ki benim bu özellikteki arkadaşlardan sende birkaç kat fazla vardır. bıkkınlık durumu: hele bi soğuklan yeğenim diyeyim. şu mayıs ayındaki bıkkınlık var ya kafanı kemirecek. daha bir şey görmemişsin diyebilirim. hayatımdan hangi ayı atmak isteyeceğimi sorsalar mayıs2010 derdim.

belki bu duyuru sitesinde seni en iyi anlayacak kişi benimdir. çünkü daha 3 ay önce aynı dertlerden muzdariptim. aynı sınava girdik ve hatta neredeyse aynı sorunlara sahipmişiz.
ben koyduğum hedefe ulaştım. büyük ihtimalle bir seneden az süre sonra sen de ulaşacaksın. öyle ya da böyle... dolayısıyla bunu geçmen gereken bir süreç olarak gördüğünde inan her şey çok daha kolay olacaktır.

son not: eğer kafana takılan başka şeyler olursa duyurunun mesaj fasilitsiyle iletişime geçebiliriz. engin tecrübelerimi aktarmaktan memnun olurum :))
  • wondi  (20.11.10 21:38:42 ~ 21:39:39) 
add olabilir.

dikkat eksikliği bozukluğu sendromu yani.

bir (psikolog değil)psikiyatra görünsen zararlı çıkmazsın.

not: doktor babalar çocuklarında bir rahatsızlık olduğunu asla kabul etmezler.
  • boreno telcontar  (20.11.10 21:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.