[]

harddisk not accessible

Elimizdeki bir laptopun harddiskinde anladığım kadarıyla fiziksel ufak bir sorun var ve sistemi biostan sonra hiç okumamaya başladı.

Harddiski söktüm başka iki farklı laptopa harici kutuyla usbden bağladım. Biri win7 diğeri Vistaydı. İkisinde de sıkıntı aynı sürücüyü görüyor sistem ancak içine girmiyor, not accessible diyor.

Disk management'ta ise healthy görünüyor. Mac'e taktım yine volume'u algılayıp mount edemedi. Yarı ingilizce dangalak ifadeler için özür.

Chkdsk /f yaptım /r yaptım bana mısın demedi. Bu arada windows explorer dışında bütün dosya ağacına ulaşmak mümkün. R-studio ile yedeklerimi sorunsuz aldım. Ancak mümkün olursa diski yeniden okunabilir kılmak istiyorum, format seçeneğine başvurmadan.

Partition, bad sector falan filan tavsiyelerinize açığım. Mac kullanıcısı olduğum için uzun süredir windows programlarına da uzağım isim filan verseniz, he?

 
ukalalık olarak alma ama yedekleri almışken neden format atmayı düşünmüyorsun?

şayet darbe almışsa yazılımlarla çözülebileceğini düşünmüyorum. belki bir low level format iş görür. zira bütün sektörler baştan yazılacak.
  • cari kacik  (20.11.10 00:51:10) 
sistemin yedeği yok tekrar oluşturmak istemiyorum, os, programlar, kişisel ayarlar, vs vs vs Yani mümkünse kurtarmak isterim, olmuyorsa yeni hdd alırım eğer hata kalıcı olacaksa sorun değil. O hamallığı yapmak para vermekten daha zor geliyor, çünkü vaktim yok yoğun bi tempom var, hatır gönül için uğraşıyorum bir an önce aradan çıksın istiyorum...


  • ytse jam  (20.11.10 01:15:50) 
bad sector için hd tune denenebilir. ama meşakkatli, kafa yorulması gereken bir iş.

forum.donanimhaber.com
  • cari kacik  (20.11.10 01:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.