[]

Başsağlığı

Mutlu bayramlar olsun hepinize.
Bayram günü canımızı sıkan bir durum oldu duyurudaşlar.
Çarşamba Finike'de evlerine giderken kamyonun altına girmişler arabalarıyla arkadaşım ve ailesi. Maalesef anneleri kurtulamamış. Benim dün gece haberim oldu olaydan. Arkadaşımı aramama rağmen ulaşamadım. Bir diğer arkadaşıma ulaşıp, durumdan haberdar oldum. Cenaze evine bulunduğum yerden gidebilmem imkansız. 12 saat yol gitmem gerek ama bir şekilde destek olmalıyım. Bu sabah tekrar ararken düşündüm de eğer arkadaşım telefonu açarsa ne diyeceğim ki ben ? Başıma hiç gelmemişti böyle bir durum. Bugüne kadar ki cenazelerde hep artık beklenen kişiler ya da yaşlılardı -ki o kişilerde akraba olduğundan sorun olmuyordu söylenecekler. Ama böyle bir durum ilk defa başıma geliyor. Eğer aynı şehirde olsak, hiç bir şey söylemesen bile yanında oturursun destek verirsin ama telefonda ne söyleyeceksin ki ? Üzülme mi! Sakin ol geçecek mi! :S
Aynı durum benim başıma gelse (allah korusun hepimizin ailesini) bana bunu diyecek birini döverdim heralde.
Akıl verin dostlar ne yapayım ?
Not: önemli mi bilmiyorum ama aranacak,irtibata geçilecek kişi karşı cins hatun kişisidir.
Teşekkür ederim.

 
telefonu kisa tut. "nasil oldu" falan gibi sorular sorma, klasik takil. "basin sagolsun", "allah rahmet etsin", "kalanlara uzun omur versin" deyip kapat.


  • no avalon  (19.11.10 14:47:18) 
Want2die'ın dediklerine aynen katılıyorum, kısa tutmak bence de en iyisi. Zaten biraz zaman geçince o da sana içinden geçenleri ya da o an ne düşündüğünü falan anlatma, paylaşma gereği duyacaktır. Bu durumlarda hepimizin istediği bizi sevenlerin yanımızda olduklarını bilmemiz onlardan güç almamızdır zaten bence. Bir de tekrar senin de başın sağ olsun :(


  • tolgabeen  (19.11.10 15:29:03) 
klasik başsağlığı dilekleri her zaman geçerlidir ve yanlış anlaşılma riski de yoktur. başın sağolsun, allah rahmet eylesin... böyle bir konuda telefonda uzun konuşulmaz zaten. bi de eğer yakın arkadaşınızsa, gün aşırı birden fazla da arayabilirsiniz, "seni merak ettim, tekrar sesini duymak istedim" falan. yakınını kaybeden insan destek bekliyor haliyle, yerinde ve dozunda destek.


  • saatgeceninonikisi  (19.11.10 17:24:49) 
"başınız sağolsun, allah sabır versin". otomatik tüfek gibi konuşma, söyleyecek bişeyi varsa sus dinle. ağlama falan deme sakın.

ha bir de cenaze yapılacağı için desteğe ihtiyaç duyuluyor. maddi yardım gerekebilir, bütün akrabaları cenazeye gidecek, geri dönecek. otobüs yeri bile ayırtsan işe yararsın. "yardım edebileceğim bir şey varsa söyle, aramanı bekliyorum de" yeter.
  • makineci  (19.11.10 18:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.