[]

Fotoğrafçılık karar noktası?

uzun süredir ilgim var. bi yerden başlamak istiyorum bu hobiye yalnız şu var sıkılır mıyım? pentax k10d yada kx le başlıycam tabi para vericem yani. sıkılıp da makinayı bırakır mıyım bir kenara?




 
şu an elindeki kompaktla yaklaşık kaç shutter cektin mesela? baştan söyleyim "bendeki dandik bir makine,güzel bir makine alayım daha çok foto çekerim kendi başıma yada arkadaşlarla dışarı atarım kendimi" diyemiyosan hiç o kadar para verme. ama elindeki en kötü makineyle bile birşeyler çekme uğraşındaysan al derim. Yoksa K10d alıp doğumgününde fotoğraf çekmene gerek yok bunun için:
urun.gittigidiyor.com

  • anubis026  (19.11.10 14:29:51 ~ 14:32:21) 
ilgin de varmış. asıl makinayı aldıktan sonra hevesin artar bence. almalısın.


  • lolita  (19.11.10 14:30:58) 
hocam hani şunu söyliyim öyle iyi makine iyi çeker ayaklarında değilim. hani kendimin çekeceğini biliyorum. o yüzden şimdi ki düşüncem makinayı alıp internetten okuyarak yavaş yavaş pratik yapmak. sorum ise sıkılır mıyım bu hobiden ?


  • vericemparasını  (19.11.10 14:31:37) 
dostum sorun sadece "bu hobiden sıkılabilirmiyim?" ise cevap evet.


  • anubis026  (19.11.10 14:33:27) 
hocam iyide ben parayı anca denkleştir mişim tekrar tekrar alıp vermek istemiyorum. evde ki kompakt la uğraştım tabi. ama hani biraz daha profesyonelce uğraşmak istiyorum. daha sonraları baymaması için neler yapabilirim?


  • vericemparasını  (19.11.10 14:41:14) 
ucuz ikinci el slr düşünebilirsin. hem 36 poz olduğundan daha az çekersin.

aldığın makineyi satma gibi bi ihtimalin her zaman var. aradaki zararı da çektiğin fotolara kar sayarsın.
  • sttc  (19.11.10 15:24:19) 
valla bana aynı soruyu soranlara, sıkılırsın hiç başlama diyorum. çok para.


  • makineci  (19.11.10 17:53:56) 
Dslr-like la başlayın. Eğer yetenekli ve ilgiliyseniz ilave ekipmana ihtiyaç duymadan çekersiniz, ilerde profesyonel makineye geçersiniz. Yok değilseniz elinizde iyi bir makine kalır. Fotoğraf aşkı kolay kolay da sönmez. Olmadı çekeceğiniz anı footoğraflarını güzelleştirirsiniz.
Fujinin makinelerine bir bakın.

  • yarmasimo  (19.11.10 20:58:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.