[]

ben gitar çalmak istiyorum

efendim merhabalar

ben 29 yaşında bir bankacıyım. 2,5 yıldır bu işi yapıyorum. üniversitede öğrenci iken gitar çalmaya başladım, klasik gitar çalıyordum. işe girene kadar da çalmaya, çalışmaya devam ettim. neyse, işe başladıktan sonra işten gelince çok yorgun olduğum için gitar çalışmayı bıraktım, sonra tekrar başlamaya çalıştım, hatta çok iyi bir hocadan ders almaya başladım. ama evde yeterince egzersiz yapamadığım için dersleri bıraktım, gitarı kaldırdım. tony iommi'nin parmaklarının yarısı bir iş kazasında kopmuş, parmak uçlarına plastik şeyler takıp çalıyor, django reinhardt sol elinin iki parmağını kullanamamasına rağmen gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri, bill clements tek kolu olmasına rağmen bas çalıyor, bunun gibi bir sürü örnek var. ama benim gündüz işimin yoğunluğu ve yorgunluğu ile başedip, gitar çalmaya zaman ayıramamam bu örneklerin yanında benim için kabul edilebilir gibi değil. benim sorum şu, ne yapmalıyım ki kendimi işten gelişte ne kadar yorgun olursam oalyım düzenli gitar çalışmaya programlayabileyim. ama ihtiyacım olan cevap gaz verme, motivasyonla ilgili değil. yani bak bu adamlar neler yapmış vs değil. kendisi veya çevresinde bu iki işi bir arada götürebilenlerin yöntemlerini merak ediyorum. bu arada sabah 8, akşam 8 çalışıyorum, eve gelip duş+yemek saat 22 oluyor.


 
istanbuldaysaniz saat 20:00 dan sonra Taksim de gitar egitimi alabileceginiz bildigim bir yer var, Bilgi Sozluk'ten yonlendirdiler derseniz fiyatta indirim de yapacaklardir. Site $u;

www.degisimsanat.org

Firma sahibi Sarp Bagcan(Selda Bagcan'in yegeni, gercekten gitar konusunda a$mi$ bir insandir)
  • independence  (18.11.10 21:43:03) 
Teşekkür ederim ama sormak istediğim bu değildi. Ankara'dayım ve ders almak konusunda bir sıkıntım yok. derdim düzenli çalışma alışkanlığını oturtabilmek.


  • crimson king  (18.11.10 21:47:34) 
yani bi defa kendini o adamlarla falan kıyaslama. yeteneğin yok demekki bu işi zorlamanın bi manası yok. eğer çok hoşuna gitseydi enstrüman zaten böyle bi soruyu sormazdın. evlen bence en iyisi o olur senin iin.


  • kelat  (18.11.10 21:51:15) 
@kelat ben bu adamlar gibi çalmak istiyorum demiyorum, daha önce gitar çalıyordum, deneyimim var, ben olduğum noktadan devam etmek istiyorum. işimle birlikte bunu devam ettirebilmek istiyorum, bunu yapabilenlerin deneyimlerini öğrenmek istiyorum. erken verilen evlilik kararlarının sonuçları ortada.


  • crimson king  (18.11.10 21:56:02) 
Her gün çalışamamanız gitarı bırakacaksınız anlamına gelmiyor. Profesyonel müzisyen olmadığınıza göre haftasonları, vakit buldukça çalışın. Gerilmeyin, hobiniz bu sizin. Bir senede ilerleyeceğiniz yere beş senede gelin, ne olacak ki?


  • sourlemonade  (18.11.10 22:07:35) 
gelmek istediğiniz seviye nedir? eğer bu saydığınız isimler gibi virtiöz olma niyetiniz yok ise çok fazla dert etmeyin durumu. günlük bir saatlik çalışma bile çok ideal bir süre kabul edilebilir. gerçekten çok yorgun olduğunuz akşamlar ise erteleyebilirsiniz, sonuçta bu sizin zevk için yaptığınız bir uğraş. bir de şu an hangi seviyedesiniz, bu da önemli?


  • ruhibirbanyo  (18.11.10 22:55:59) 
gelmek istediğim seviye dire straits, mark knopfler, eric clapton vb şarkılarını çalabilmek. uzun zamandır çalmıyorum ama bırakmadan önce şu seviydeydim mesela www.youtube.com bunu aynen bende çalıyordum.


  • crimson king  (18.11.10 23:04:42) 
amacınızın zaten "yalayıp yutayım" gibi bir şey olmadığını anlıyorum. o yüzden evde saatler süren egzersizlere falan ihtiyacınız yok bence. şöyle yapabilirsiniz belki;

işten eve geliş sürenizi bilmiyorum tabi, ama yolda çalmak istediklerini dinleyip, eve geldiğinizde dinlediklerinizi kulaktan çalmaya çalılşabilirsiniz mesela kısa kısa, her gün olmasa bile ara ara bile elinize almış olsanız, bu o hevesi korumaya yeter. işten geldiğinizde, gelirken dinlediğiniz 20 saniyelik bir riff'i ya da soloyu çıkarıp çalabilmek bile keyif verir emin olun. haftasonları gibi daha boş vakitlerinizde de daha fazla üzerine düşebilirsiniz, backing trackler kullanarak daha çeşitli enstrumanlar üzerine çalabilirsiniz falan.
  • xenderoth  (19.11.10 00:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.