[]

bi arkadaş bana amerikadan teknolojik alet getircek ama nası?

amerikadan macbook ve iphone aldırıp buraya arkadaşla getirtmek istiyorum.

lakin, gümrükten nası geçer, neler yapılmalıdır, dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir en ufak bi fikrim yok..

nası oluyo bu işler?

 
ben abd'den getirttiğimde, arkadaşım bilgisayarı kutusundan çıkarıp sırt çantasının içinde getirmişti. burada önemli olan "kardeşim, kendi bilgisayarımı taşıyorum işte" izlenimini koruyabilmek. hatta kutusunu da atmamış, başka bir çantanın içine koymuştu, onu da getirdi. iphone'u da cebinizie koyun. dediğim gibi burada önemli olan "kendime ait bir malı kendimle birlikte gittiğim ülkeye taşıyorum" mantığını koruyabilmek.


  • microfiction  (18.11.10 20:48:37 ~ 20:49:03) 
@microfiction, nası korunamaz ki o izlenim yani. koruyoruz diyelim, yine de kılın biri gelip yüklenemez mi? ne diyebilir ki?


  • vital  (18.11.10 20:55:03) 
pek bir şey diyemez sanırım. zaten bu yüzden eğer getirdiğiniz alet tek bir taneyse sorun çıkmaz. yukarıdaki kastım daha çok içeri sokulan şeylerin niceliğiyle alakalıydı. tutup da mesela üç tane iphone sokuyorsunuz diyelim ki, bu durumda adamlar doğal olarak müdahale ederler bu iphoneları türkiye'de satacaksınız, birilerine götürüyosunuz vb. diye. velhasıl paketinin, kutusunun içinde sokmaya çalışmadığınız müddetçe bir sorun çıkacağını sanmıyorum.


  • microfiction  (18.11.10 21:04:40 ~ 21:05:26) 
Valla yasal prosedürü bilmiyorum ama benim arkadaş bavulda 10 tane ipad ile girdi, hiçbir şey de dememişler. Ama gelirken yaptığı aktarma merkezlerinde tek tek incelemişler gerçi de, Türkiye'ye girince hiç sorun çıkmadan aldı içeri.


  • darkredanger  (18.11.10 21:36:47 ~ 21:37:24) 
@darkredanger, kutusundan çıkartmıştı heralde ipad'leri?


  • vital  (18.11.10 21:59:18) 
@vital;
kutusundaymış.

  • darkredanger  (18.11.10 22:47:10 ~ 22:47:33) 
kutulu ya da degil, farketmez cunku her ikisi de zati esyadir.

arkadasina killik cikaran olursa cevabi su olacak: 15481 sayili gumruk kanununu birinci ayrimi 59. maddesine istinaden, gumruk mustesarliginin 24.08.2007 gun 24749 sayili yolcu beraberi zati esya muafiyet listesine gore bunlar zati esyadir (kisisel esya).

istersen resmi gazetede var, 15481 sayili gumruk kanunu diye arat bulursun internet uzerinden
  • demented  (18.11.10 23:56:25) 
yani mac ile iphone sadece..

iphone'u almayabilirim de zira burdan kontratlı almak da işime gelir. jailbreak simlock falan bilmem ben. bi de garantili olsun başım ağrımasın açıkçası..

yani mac'i ve kutudaki belgeleri cd'leri ya bavula atacak kutusundan çıkarıp, ya da sırt çantasına koyacak.. sonra kutuyu da katlayıp falan bavulun başka bi yerine ya da başka bavula koycak budur di mi?

iphone için de aşağı yukarı aynı şey? ya cebe ya bavula ya çantaya atcak, kutu ve belgeleri de katlayıp falan bavula...

gerçi 13 inç macbook pro'nun kutusu nasıldır bilemiyorum ama sığar mı eder mi.. fakat iphone'un ki küçük olsa gerek..
  • vital  (19.11.10 09:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.