[]

eski bilgisayarlarinizi ne yapiyorsunuz?

merhaba, uzun zamandan beri aklima takilan bir soru.. ozellikle laptop larda, eskiyen, yenilediginiz ve artik sadece bir kosede duran bilgisayarlarinizi ne yapiyorsunuz?

cope atilmaz, cevreye verdigi zarari dusunmek bile istemiyorum.. teknoloji dukkanlarinin geri donusum icin almalari bi ihtimal.. fakat benim esas merak ettigim sey, bir kuruma da verseniz, ikinci el olarak da satsaniz, hdd lerinizi wipe ediyor musunuz? gercekten bu kadar gerekli mi wipe islemi?

paranoyak olmanin da anlami yok diye dusunuyorum.. ki soyleyene bak, su anda cekmecemde 15 senelik bilgisayar kullanimindan kalma yaklasik 15 kadar hdd var.. wipe mi etsem her birini tek tek? kiminin nasil baglanabilecegini bile unuttum guncel sistemlere..

 
laptoplar bizim işyerinde ölene kadar kulanılıyor. önce mühendise ordan sekretere ordan ofisboya doğru gidiyor.

bozulan eski disklerin içini söküp çok güzel neodmiyum mıknatıslar çıkarıyoruz.
  • orpheus  (18.11.10 18:55:35) 
oyle sistem kurulu vereyim seklinde degil olay.. aslinda biraz karisik olmus yukarisi, iki tane sorum var:

1. hdd leri oyle ya da boyle bir yerlere verirken/satarken wipe gercekten gerekli mi? gg olmayalim sonra.. :)

2. ilkokul veledine veremiyeceginiz kadar kiymetli oldugunu dusundugunuz sistemleri ne yapiyorsunuz? tabii recycle a verene kadar, ihtiyaci olana vermek cok daha mantikli ama soru daha cok soyle: yerine yenisini koydugunuz eski laptop lariniz vs. satar misiniz ikinci el olarak?
  • raizti  (18.11.10 18:59:05) 
Bozulan pc lerimi "aa neden bozuldu ki bu, dur bir bakayim icine" du$uncesi ile acip onarilma ihtimali varsa bile tamamen sifira indirgeyip odamin bir ko$esinde biriktiriyorum.


  • independence  (18.11.10 19:55:31) 
Misal bizim okul çalışır durumdaki bilgisayarları öğrencilere zimmetlenen bilgisayarları geri aldıktan sonra bilişim okur yazarlığını arttırmak , internet ve bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak adına türkiyenin farklı bölgelerindeki okullara dağıtıyor. Çevrenizde böyle okullar varsa bağışlayabilirsiniz. misal ben kendi ilkokuluma bir adet masaüstü pc toplamıştım elimde biriken parçalardan , çocuklara da ufak bir tanıtım yapmıştım . çok sevinmişti keratalar, ama malesef öğrenci azlığından dolayı okulum kapandı , başka yere yönlendirildi :(


  • emrak  (18.11.10 20:08:23) 
o değil de "wipe etmek" ne demek?


  • mr fusion  (18.11.10 20:48:14) 
eger almanca biliyor iseniz: de.wikipedia.org

ya da ingilizce olarak direk aciklamasi degil ama alakali: en.wikipedia.org
  • raizti  (18.11.10 21:48:27) 
yana yakıla bilgisayar arayan biriysem eğer, bilgisayar konusunda ne kadar bilgili ve ilgili olursam olayım, eski sahibinin neleri varmış bir öğreneyim diye uğraşmam. hatta düşünmem bile.
elime hazır sistem gelmiş. yavaş ya da hızlı bir şekilde çalışıyor. banane ilk sahibinin dosyalarından.

hele hele teknoloji marketlerinin bu tip bir işle uğraşacağını hiç zannetmiyorum.

ek olarak kadıköy belediyesi elektronik atıkları alıyor oraya verebilirsiniz.

kullanılamaz hale getirip atmak istersen:
www.youtube.com
  • sutlu nescafe  (18.11.10 21:56:45 ~ 21:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.