[]

google

dün gece sormuştum ama çözemedim şu google sıkıntısını. google.com'a girmeye çalışıyorum ama o google.com.tr'ye yönlendiriyor beni. yalnız bu dil sorunu değil. com.tr uzantılı olan sayfa google türkiye değil. böyle reklamlı falan bir arayüzü var. arama falan yapamıyor doğru düzgün. adres satırı yardımıyla arama yapmaya çalışınca da com.tr uzantılı olanda aramaya çalışıp hata veriyor ve bir türlü düzeltilmiyor. bir sürü programla taradım temizledim falan ama değişmedi bir şey. nedir bunun derdi?




 
şöyle bir şey:

yfrog.com
  • coffee and cigarettes  (17.11.10 12:18:03) 
igoogle olmuş oalbilir mi ?


  • nekodunlangafana  (17.11.10 12:18:46) 
yok hayır.


  • coffee and cigarettes  (17.11.10 12:26:20) 
dün siz soruyu sorduktan sonra biraz araştırayım dedim benzer sorunları yaşayanlar belki bir çözüm bulmuştur diye. kesin bir sonuca ulaşamadım ama genel üç kanı var:

1- google toolbar ya da google desktop'un varlığı sorun çıkartabiliyor eğer kullanıyorsanız. ama bunların bir kısmı sorunu uygulamaları kaldırarak hallederken bir kısmı da hiçbir sonuca ulaşamamış.

2- siz her ne kadar taratıp makinenizin temiz olduğuna bir kanaat getirmiş olsanız da, zamanında silinmiş bir trojanın da artıkları olabilir bu ve hatta muhtemelen hala bilgisayarınız etkilenmiş durumda olabilir. yine verilen birçok cevap buna işaret etmekteydi ama nihai bir sonuca ulaşılamıyordu.

3- bir de bu ikisinin combo'su var. yani hem toolbar ya da desktop yüklü, hem de trojan yemiş makineler. bunları temizlediğiniz halde bile bu uygulamalardan kalan bazı etkiler sisteminizi dileidğiniz gibi çalıştırmayabiliyormuş. temizleyip, uygulamaları kaldırmak her daim çözüm vermiyor olabilir yani.

kısacası diyeceğim şudur, belli ki makineniz wpi'nin dediği gibi bir saldırıya uğramış ama izlerini yakalayamadığınız için çözüme bir türlü ulaşamıyorsunuz. farklı çözümler deneyip, uğraşmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma.
  • demcan  (17.11.10 12:31:27 ~ 12:39:25) 
Türkiye sayfasını kullanmak istemiyorsan www.google.com adresini deneyebilirsin.


  • dirigeant  (17.11.10 16:55:25) 
sağ altta google.com in english yazan yere tıklarsan ingilizce sayfaya gidersin.


  • mahsunkul  (17.11.10 17:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.