[]

ales sinema atölyesi

SENARYO YAZIM TEKNİKLERİ
SİNEMA TARİHİ
FİLM ÇÖZÜMLEME
UYGULAMALI FİLM ÇEKME
şimdi izmirde böyle bir kurs var bir ay boyunca haftasonları katılıyorsunuz,490 tl de ücreti.ne dersiniz sizce değer mi bu fiyata bu eğitim?katılan eden bilen var mıdır? zaten izmirde başka bir alternatifi de yok gibi.illa istanbula mı gitmek lazımdır?

soracaksın ki öğreneceksin insanı su nanesi

 
valla konu hakkinda etraflica bilgiye sahip degilim ama film cozumleme, uygulamali film cekme ve sinema tarihi dersleri bizim okulda ayri ayri olarak bir donem boyunca haftada 3 saatten okutuluyor. bir donem 13 hafta
13*3 = 39 saat ediyor. aralarla filan 30 saat desek bile bir film cozumleme icin 30 saat harcanirken eger bunu bir haftasonu 10-15 saate yayiyorlarsa belki gidilmeye deger olabilir, fakat eger 3-5 saatte ogretiyorlarsa cok da etkili olacagini du$unmuyorum.

  • bushwacker  (11.01.08 01:34:52) 
150 ytl lik kitap alsan senaryo yazımını da, sinema tarihini de, film çözümlemeyi de krallar gibi öğrenirsin 1 ayda evinde. anlatınlar yazılanlardan farklı değil. ayrıca dersleri kimin verdiği de önemli.

eline kalan 340 ytl nin 150 ytl sini kamera kirasına, 80 ytl sini de ışık kirasına versen, montaj için kankanın sağlam bilgisayarını kullanıp adama da 10 ytl ye iskender ısmarlasan eline de 100 ytl kalır koç gibi. çekim sırasında gider gerçi ama olsun.
  • s e ff a f  (11.01.08 18:50:22) 
sitelerine de şöyle bir baktımda öğretim kadrosunda bir tek nihan şengül var tanıdık. programda hiç sağlam gelmedi bana. film çekiminde kullanılacak teknik ekipmandan bahsedilmemesi de düşüşündürücü tabi. senin yerinde olsam katılmazdım.

ayrıca bir öneri:
ege üni. iletişim fak.ne gidip sinema dersi veren hocalarla konuşursan ve istekli olduğun konusunda ikna edici olursan seni derslerine sokabilirler yıl boyu. bizim okulda vardı böyle adamlar. şansını dene derim ben.
  • s e ff a f  (11.01.08 19:10:32) 
uzun dönem ve kamp şeklinde değilse sinema konusunda bu tür kurslar işe yaramaz.

senaryo yazım teknikleri için bir sürü kitap var piyasada, zaten o tekniği öğrenmek pek bir işe yaramıyor genelde. yine de merak edersen, "senaryo yazarının yol haritası" kitabı iyi. bir de kısa film konulu kitaplar var iletişim'de, 3 kitap.hazırlık,çekim,post prodüksiyon olması lazım.

film dilinin grameri seti de iyidir.

sinema tarihi konusunda ise rekin teksoy'un tarih kitabı deü tınaztepe kütüphanesinde bulunuyor. sinema ve tasarım kitabı da sektör hakkında bilgi almak için işine yarayabilir.

ha o tür kurslar ne işe yarar, gidenlerle tanışırsın,fikir alışverişi olur, toplanıp bir şeyler çekilir muhtemelen. onun dışında teorik olarak öğrettikleri film çekme olayında pek işine yaramayacaktır.
  • nihilanth  (11.01.08 22:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.