[]

motosiklet ve ehliyeti

selamlar,

heves ettim motor alayım diyorum.
çok param yok ama.

şöyle idare eder bir şey olsun. ne çok iyi ne çok kötü. zırt pırt arızalanmasın.
böyle bir motoru 2. el kaç liraya alırım?
vergi işleri nasıl oluyor?
ne kadar yakar?

ehliyet işleri nasıl oluyor?

hiç otomobil vs kullanmamış biri olarak istanbul için de rahat kullanabilir miyim ben bu aracı ayrıca? ne kadar tehlikeli? öyle hız hareket merakım 0 bu arada.


teşekkürler...


edit: motoRsiklet değil de "motosiklet" imiş. uyardılar, düzelttim. eyvallah.

 
- b sınıfı ehliyetin varsa aynı b ehliyet gibi yazılı ve uygulamalı sınavı var...ikisinide kazanırsan (a2 alırsın heralde) b+a2 olacak. kurs ücreti b den daha az olur.
-motor diyince çok geniş bi portföy var istediğin özellikler fiyat aralığı nedir?
kalite? fiyat? kullanışlılık? alacağın en ucuz sıfır motor 1600tl olur bozulmasın diyorsan.(ikinci elde pek hayrını göremezsin ucuz olanların)
-istanbulda motora bisiklet muamelesi yaparlar. ama ulaşım açısından daha pratik olur.
-vergisi motorlu taşıt vergisidir, ama az bi miktardır
  • cryptex  (14.11.10 19:33:01) 
bende de motor yok ancak öğrendiklerimi yazmak isterim. araba ehliyetiniz varsa motor ehliyeti için sadece motor sınavına giriyorsunuz. yani yazılı tek sınav motor, e haliyle bir de sürüş sınavı.

onun dışında vergiler çok düşük, 1 milyara kadar alacağınız scooter ile benzin derdide olmuyor. arkadaşlarımdan biliyorum trafiktede eğer "ben bir hiçim" mantığı ile motorunuzu pür dikkat sürerseniz tehlikesi az ve ist. gibi bir şehirde inanılmaz büyük kolaylık.

motor gücüne önem verin benim öğrendiğim. ist. malum dağ/tepe hep yokuş. yolda bırakmasın sizi.
  • herospower  (14.11.10 19:37:20) 
2 yıldır motosiklet 1 yıldır da vespa kullanıyorum. bir kere sağanak yağmurlu bir havada kaza yaptım (bişi olmadı çok şükür). eğer dikkatli bir sürücüyseniz bişi olmaz yalnız kurallardan, konsantrasyondan taviz vermeyeceksiniz kesinlikle. bir de yağmurlu havada hiç kullanmamak lazım. bırakın dursun nerde durucaksa, taksiye binin.
vergisi benzini son derece ekonomik. trafikte büyük avantaj. honda cbf150 her türlü işinizi görür.

  • chavezding  (14.11.10 20:54:24) 
Ben chopper hastasıyım. öğrenci olduğumdan, aileme baktığımdan mecburen para biriktirerek almaya çalışıyorum.
Aklımda 3 motosiklet var.
1- Kanuni Tiger 250 cc (Chopper)
2- Yamaha YBR 125
3- Hyosung (herhangi bir model)

Rahatlık ve konfor istiyorsan 1. seçenek (Çinli olmasın)
Hızlı kalkış, akrobatik hareketler ve makaslar atmak istiyorsan 2. seçenek (Çinli olmasın)
Dayanıklılık istiyorsan 3. seçenek
Saygılarımla.
  • t3hn0  (15.11.10 10:16:40 ~ 10:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.