[]

kedi beslemek istiyorum ama nasıl?

selamlar kedisevenler derneği üyeleri,
uzun zamandır kedi beslemek istiyordum ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle kedi rezil olmasın evde diye yapmıyordum. dün gece eve gelirken yolda tam istediğim gibi bir kedi buldum ve dayanamadım eve getirdim. karnını doyurdum, suyunu verdim. mışıl mışıl uyuyo şimdi. sanki ev kedisiymiş daha önce. hemen alıştı eve.
sormak istediğim; bunu aylık sabit ne için ne kadar masrafı olur? aşı, bakım, kontrol vs. için ne zaman neler yapmam lazım? bunlar kaça patlar? hayvan barınaklarında filan ucuza ya da ücretsiz yaptırabilir miyim?
ulan ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider sıçmaya demeyiniz. bi kedinin daha evi olsun. bi kedi severin daha kedisi olsun diye böyle yapıyorum.
hadi bi yardımcı oluverin.
optkibbye.

edit: bi de tüy dökülmesine ne yaparım? onu da deseniz. koltukta filan yattı sabaha kadar. süpürgeyle tüyleri çıkarana kadar anam ağladı :)

 
yok canım burda kimsenin sana taht-ı revanla sıjmağa gidiyo diyeceğini sanmam. ya boşver aşıyı falan kedilere gerekmez ver yemini bide kum al ona..kum alcak bile param yok diyorsan çocuk parkından biraz kum al bi elekle ele taşlarını. kedi kumu görünce otomatik oraya eder zaten...


  • cryptex  (14.11.10 10:52:03) 
düşünce güzel. sabit giderleri kumu ve maması. bende 2 kedi var ayda 2 kere 8 litrelik kum alıyorum toplam 11 lira aylık kum masrafım. bir de petshoptan açık proplan mama alıyorum ayda 20 lira da o. sakın marketlerdeki whiskas mamalara falan bulaşma. hem zararlı hem pahalı. proplan kuru mamayı açık satan petshoplar var, 40kg'lık paketten kiloyla satıyor bildiğin naylon poşetle. onlardan al.

bunun dışında sabit gideri yok, anormal bir davranışı yoksa aşıların da acelesi yok. ama iç ve dış parazit ilaçlarını tek seferlik olmak üzere uygula mutlaka. dışarda yaşayan hayvanın %99 iç ve dış paraziti vardır. bunlar eve yayılmaz ama kedi halsiz ve güçsüz düşer, zayıflar, parazitler artarsa iç hastalıklar yaşayabilir.
  • robin crusoe  (14.11.10 11:16:27) 
simdi sokaktan almissin ya, bir seferlik parazit asisini yaptir. kurtlarini doksun :) fakulte ve barinaklarda pek ucuza yapildigini duydum ama istersen bi telefon et sor.

bizim veteriner bile sokaktan alinanlara yari tarife uyguluyor :)
  • no avalon  (14.11.10 11:16:52) 
eve hemen alıştı falan dedin başkasının kedisi olmasın? kayıp ilanlarına falan bi bakıver bide


  • yuto  (14.11.10 11:24:53) 
belediyelerin veterinerleri var aşıyı bedavaya yapıyorlar.
bende de köpek var geçen ay gittik üsküdar belediyesinin veterinerine, 2 tane aşı yaptılar, beş kuruş istemediler.

  • de jure  (14.11.10 11:38:45) 
en yakın barınağa götürüp "ben bu kediyi sokakta buldum, sahiplenmek istiyorum ama ablam/ev arkadaşım/babam/annem vs. aşısı olmadan olmaz diyor. size muayeneye ve kaydettirmeye getirdim" dersen aşı maşı yaparlar. biz o şekilde bir kediyi kaydettirip kısırlaştırmıştık. yalnız barınağın sorumluluk alanı içerisindeki bir adres vermen gerekir. mesela bilmemne sitesinin bahçesinde buldum, pazar yerinde dolaşıyordu,insanlar çarpıyordu gibi. bu şekilde açıklama yaparsan barınaklar yardımcı oluyorlar.


  • elenika  (14.11.10 11:50:45) 
ben hiç denemedim ama çok gördüm, kum yerine şeritler halinde yırtılmış gazete kağıdı kullanıyolar, eve gazete alıyorsanız siz de deneyebilirsiniz maliyeti sıfır.almıyorsanız da alan bir komşudan isteyebilirsiniz.

mama içinse pet shoplardaki açık mamalara çok güvenmeyin derim, bazıları gerçekten etikete ne yazdılarsa onu satıyor ama birçoğunun sattığı market mamasından bile beter oluyor. bu konuda farklı görüşler var ama bence kuru mamaya da çok güvenmemek en doğrusu. internetten evde kedi maması yapımı diye araştırırsanız kolay uygulanabilecek bir sürü tarif çıkar. bence siz evde et ve tavuk suyu bulundurun herşekilde. kasaplar çorbalık kemikleri çok ucuza satıyorlar, tek yapacağınız yıkayıp kaynatmak, sonra içine pirinç, yumurta, tavuk, balık, ciğer falan işte kedinin yiyebileceği ne varsa karıştırıp kediye verebilirsiniz, en ucuz mamadan bile daha ucuza gelir.
  • hayali arkadaş  (14.11.10 14:39:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.