[]

Rotary Kulübü

Rotary kulübü nedir? Ne işe yarar?

Yıllardır net bir bilgim olmadı bu konuda. Aydınlatınız lütfen efem.


 
rotary zenginlerin,iş ve meslek sahiplerinin (genç olanlara rotaract deniyor) topluma faydalı olma adına toplandıkları kuruluş.sanıldığı gibi mason değiller esasında,bulunmuştum bir defasında böyle bir topluluğun içinde
ayrıca (bkz: rotary)
ve,
oranrotary.tripod.com
  • lavitaebella  (13.11.10 15:23:10 ~ 17:51:45) 
rica ederim:)
genellikle mason olarak görülüyorlar.ben de rotaract bir kaç kişi ile tanışınca öğrendim.

  • lavitaebella  (13.11.10 15:38:23) 
Bir bolgenin klubu olur, o klupte o bolgede is yapan zengin ve onde gelen kisiler yer alir. Bu kisiler birbirlerini desteklerler is konusunda. Gelecek vaad eden genclere burs verilir falan filan. Oyle gizli sakli birsey degildir, tek mesele her meslekten 1 kisi olmasidir. Ayni meslekten 2. sahsin kabul edilmesi icin diger kisiden gayet ustun olmasi beklenir.

imza: ex-rotaryen
  • lpgli tosbaga  (13.11.10 15:56:29) 
arkadasımın katılmasıyla " masonmuşsunuz siz" falan diye geyik yaptığım, bozulunca da daha oralı olmadığım bir oluşum bu. ne yaptıklarını sordum. " işte fakir semtlerdeki okulları gezip kalem defter yardımı yapıyoruz, fakirlere yardımcı oluyoruz " falan dedi. güzel bişey dedim. sonra faceboookta rotary nin partimsi şeylerindeki tipleri falan gördüm, ellerde şampanyalar, h&m çılgınlığına special davetler ayarlayan kız gurupları falan. benim gördüğüm bu. bi iki tiple daha muhattap olunca ( bunlar genç olanları, godaman tiplerle tanışmadım hiç) , vicdanlarını bastırmak, ya da vicdan sahibi olduklarını göstermek için gönülsüzce yapılan yardımları yürüten bişeymiş gibi geldi. ya da ben adamakıllısına hiç rastalamadım. biraz burnu büyüklük sezmemden dolayı böyle bir yargı oluştu bende. yoksa önyargım hiç olmadı.


  • okyanustaki depresif ruzgar  (13.11.10 16:19:06) 
yaptiklari yardımlari birbirlerine anlatmak icin düzenledikleri toplantılarda harcadiklari para ile bir o kadar daha yardim yapilir. botoxlu iyilik perileri, sehir klubu üyesiyiz, buralarin seckini (sahibi) biziz dernekleri, light masonluk halleri.


  • atmacaged  (13.11.10 23:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.