[]

Ketçap vs Mayonez ! Sos mu değil mi ?

evet sevgili frigyalılar olay şu ;

bugün burgerking e gittim ve sossuz bir whoper istediğimi söyledim. Bana geldiğinde içinde ketçap vardı , tekrar götürüp sossuz istemiştim dediğimde adam mayonez olmadığını söyledi ve bunu sossuz olarak nitelendirdi. Sossuz ne demek anlamıyormusunuz içinde sos olmayacak dediğimde adamın cevabı mayonez yok işte o zaman yeşillikleri domatesi felan da koymazdım gibi bi cevap verdi ! akıl sır erdiremedim

şimdi sorum şudur : ketçap bir sos değil mi ? ben mi yanlış biliyorum ? :D mayonez sos da ketçap değil mi ? yeşillik ve domates te bir sosmudur ? ( burger kingteki adamın yalancısıyım :D )

saygılar sevgiler

 
ketçap bir sostur.
ketçap başlığında sos diye arama yap daha fazla sonuç için.

  • baldur  (12.11.10 16:32:02) 
tanımdan yola çıkalım; TDK'ya göre sos: Bazı yemeklerin üzerine dökülen, domates, baharat vb. şeylerle yapılan karışım.

Ketçap da mayonez de yukarıdaki tanıma uyuyor bence, yani cevap veriyorum: ketçap da mayonez de sos
  • paltar yuyan masin  (12.11.10 16:35:24) 
@baldur

benim sormak istediğim insanların bu konuda ne düşündüğü , gördüğünüz üzere ketçap ı sos olarak kategorize etmeyen insanlarda mevcutmuş :D kimler bu şekilde düşünüyo merak ettim açıkçası . . .
  • busuta  (12.11.10 16:38:20) 
ikisi de sos tabi ama genelde isimleryle kalıplaşmış şeyler. sossuz deyince algılayamamış olabilir ama adamın savunma şekli de saçma tabi. ketçapsız ve mayonezsiz deseydiniz daha iyi anlaşılırdı ve daha iyi vurgulamış olurdun. Ki ketçap ve mayonezden başka sos konuluyor mu whopper'ın içine?


  • ermanen  (12.11.10 16:41:41) 
açıkçası bende tam olarak hangisine ne konuyor bilmediğim için sossuz diyodum ama bundan sonra ketçapsız ve mayonezsiz derim ^ ^


  • busuta  (12.11.10 16:46:41) 
söylemen gereken ketçap mayonez olmasın demekken niye bu kadar kastın ki :D


  • maxter  (12.11.10 16:47:23) 
düşünürsek ikisi de sos kategorisine pekala girer girmesine ama ben de böyle bir rica dile getirecek olsam ketçap mayonez olmasın diye net olmayı seçerim. bizim dediğimizle karşı tarafın anladığı her zaman bir olmuyor.


  • saatgeceninonikisi  (12.11.10 16:51:22) 
İşinizi garantiye almanız lazım böyle durumlarda. Oralarda çalışanlar dalgın, umursamaz hatta aptal olabiliyor. Normal dışı bir şey istiyorsanız bilgisayar programlar gibi tüm detayları vermeniz, birkaç kez de tekrar etmeniz lazım.


  • sourlemonade  (12.11.10 16:51:35) 
ketçapsız mayonezsiz de. sossuz ne? soslu patates mi yiyon? ketçaplı yiyon. teknik olarak doğru olsa da pratik açıdan sıçış. Otur; sıfır.


  • gordon_freemanin_levyesi  (12.11.10 17:11:26) 
burger king'e gelen müşteriler genelde ekmeğin üst kısmına sürülen mayonezi sos sandıklarından dolayı sen sossuz dediğinde sana mayonezsiz whopper vermişlerdir. anlamam zaten neden insanlar ne istediklerini tam olarak söylemek yerine ağzından çıkan kelimelere para ödüyorlarmışçasına bir tavır takınıyor burger king ve mcdonalds'da.


  • xeuszt  (12.11.10 17:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.