[]

Çok basit elementary soruları

Gittiğim kursta konular üst üste gelince iyice afallar oldum tabir yerindeyse mala bağladım desem yeridir. Çok basit iki sorum var yardımcı olursanız çok memnun olurum

1- Yahu şu there is, there are ile have has konusunu karıştırır oldum. Tam olarak zınk diye arasındaki farkı ayırt etmemi sağlayacak kilit nokta nedir

2- Misal bir ülkeyi tanıtıyoruz. Atıyorum Romanya'nın şusu busu meşhurdur dedikten sonra ikinci bir cümle oluştururken romanya demek yerine sadece "it" mi kullanılır "it is" mi ? Misal romanya'nın bilmemnesi meşhur dedik daha sonra da romanya'nın şu kadar kara komşusu var diyeceğiz işte burda romanya yerine hangi kısaltmayı kullanırız ? it mi it is mi ? Bununla ilgili açıklayıcı basit bir örnek verebilir misiniz ? Konular arttıkça ingilizceyi 7-8 sene önce en son lisede görmüş biri olarak kafam allak bullak oldu..

 
it has ... kullanırsın. is olmaz oraya. cansızlar için is kullanırsın ama o dediğin cümlede fiil kullandman lazım. fil kullanmadığın zaman is/are kullanırsın


  • köfte  (12.11.10 12:23:56) 
1- There is-are bildiğimiz "var" anlamında. have-has ise sahip olmak anlamında. ( birçok anlamı var ama sanırım bu anlamıyla ilgili sorun). benim x'im var derken karışıklık olabilir. türkçe düşünmemen gerekiyo burda. i have x dersin ben x'e sahibim gibi.
2- it kullanılabilir. is olup olmaması cümlenin gerisiyle ilgili. isim cümlesi ve ya fiil cümlesi olmasına göre.

  • hobarey  (12.11.10 12:38:57 ~ 12:39:28) 
Şöyle sorayım daha açıklayıcı şekilde. Misal: "İvory Coast has got a tropical climate" gibi bir cümle kurduk bunun devamında "burada bir çok bebek hastalıklara yakalanarak hayatını kaybeder" diyeceğiz kullanacağımız cümle nasıl olur ? it mi yok it is ile mi başlar ?


  • joehigashi  (12.11.10 13:02:33) 
ikisi de olmaz. özne "bir çok bebek" çünkü. so many babies olur.
sonrasında da is ve ya are olmaz. fiil cümlesi olduğu için.

  • hobarey  (12.11.10 13:22:26 ~ 13:23:44) 
"burada bir çok bebek hastalıklara yakalanarak hayatını kaybeder" diyeceğiz kullanacağımız cümle nasıl olur ? it mi yok it is ile mi başlar ?..."

bence bir süre daha derslere devam et sorularını öyle sor. en azından formülleri ezberle bir de subject nedir, object nedir, zamirler nedir vs bunlar kafana otursun.
  • sir gawain  (12.11.10 13:46:33 ~ 13:49:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.