[]

bi laptop en fazla kaç metre uzakliktaki kablosuz aga baglanabilir ?

laptopuna göre degisir mi? benim bi arkadasta usb stick varmis 800 metreye kadar çekiyomus mumkun mu oyle bi sey?




 
(bkz: yok ebenin amı ali sami)

Laptop'a göre değişiyor genelde ama 800 mt için yukarıdaki tepkiyi arkadaşınıza çekinmeden verebilirsiniz.

Haa o 800 mt. ötedeki sinyal süper teknolojik vericilerle o kadar geniş çapta yayın yapıyorsa ayrı ama 800 mt ötedeki sikindirik bi airties modemden sinyal aldığını iddia ediyorsa bkz konusunda ısrarlıyım.
  • hayattan sikilan adam  (11.11.10 22:55:38) 
802.11n'in outdoor range'i yaklasik 820 metreymis mesela.. ama bu degerler genelde yalnizca teoridedir..


  • buzzlightyear  (11.11.10 22:58:14) 
ÖZel yapım antenler mevcut hem de çoğu ev yapımı.Maksimum 1500 metreye kadar verim alınabiliyor. Fakat açklık alan olması gerekiyor. Şehir içinde 300-400 metrelik bir mesafe bile yeterli olacaktır.

wireless anten yapımı diye arama yapıp, alttaki yorumlara göre model belirleyebilirsiniz.

rakamların çoğu abartılı olacaktır.
  • janavarorion  (11.11.10 23:04:14) 
pringles kutularından yapılan antenlerin(alıcıda var vericide var) birkaç km den çektiğini iddaa ediyorlar.


  • r_u_h  (11.11.10 23:29:59) 
wimax teknolojisi ile 50 km lik bir alanda internet erisimi saglanabiliyor.


  • helenart  (12.11.10 01:38:47) 
Her hangi bir ek anten ya da amfi kullanmadan mesafe çok kısa oluyor. Biz bir arkadaşla denemek için amfi ve anten kullanarak 800 metreden daha uzak bir ağ kurmuştuk, ama hem insan sağlığına kötü etkileri var hem de yasal değil.

Bir de sinyallerin sönümlenmesi ile ilgili teknik bilgiler var internette, örneğin betondan geçerken şu kadar db, ağaçtan geçerken şu kadar db kayıp oluyor gibi, bunları da hesaba katmak gerekiyor.
  • johan sebastian  (12.11.10 12:05:36) 
Konu fazla dağılmış.

Bahsedilen teknoloji yaygın olarak dizüstü bilgisayarlarda kullanıdğımız wlan ise aparatsız bir şekilde 20-30 m. diyebiliriz. Olurda okul, havaalanı gibi yerlerde kullanılan özel vericilere gelirseniz onalr 100 m.'ye kadar gider ama dediğim gibi yaygın değiller. Tutup eşşeksi bir anten yapıp/bulup bunu USB vb arabirim ile PC'ye wlan adaptörü olarak PC'ye bağlamayı/tanıtmayı becerirseniz 800 m.'yi görmemek için bir sebep yok. Ama öyle gittigidiyordan alınan çakmak büyüklüğündeki alıcı ile olmaz o işler...
  • metal revolution  (12.11.10 22:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.