[]

atatürk'e ait bir söz

iş hayatı, ast, üst ilişkileri ile ilgili bir sözü vardı atamızın. o neydi ya?




 
"iş hayatında astta kalıyorsanız aşk hayatında üste geçin."


  • dehri  (10.11.10 22:01:39) 
"Müdür değil misiniz, alayınız yavş..." Pardon, Recep İvedik söylemişti bunu


  • winstoncash  (10.11.10 22:04:26) 
Altta kaldım diye yerinme, üste çıktım diye sevinme.
bu da değil sanki :(

  • terp  (10.11.10 22:24:14) 
"Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin: Hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç ne ise, onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller de yığacaklardır. Kendini büyük değil, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin." M.Kemal ATATÜRK


  • lupelius  (10.11.10 23:20:49) 
yok bunlar değil. google'da bulamadı.. napsak ki.


  • daglien  (11.11.10 01:44:48) 
"ayaklar baş olursa kıyamet kopar"
onun değil miydi lan yoksa?

  • :/  (11.11.10 03:06:08) 
söz dedin de aklıma geldi, yazayım.

anlatanın yalancısıyım...

atatürk vefat ettikten seneler sonra bir genelge yayınlanmış. tüm kamu kuruluşları, atamızın kendi alanlarıyla ilgili söylediği bir sözü dairelerine, girişlerine vb. asacak. işte birisi "istikbal göklerdedir" yazıyor birisi "öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" yazıyor, birisi "beni türk hekimlerine emanet edin" yazıyor... ulan mezarlık müdürü araştırıyor, soruşturuyor bulamıyor. mezarlıkla ilgili ne söz yazılır? denetimler de başlayacak, yazmazsa zıpçıktılık olacak. neyse yaptırıyor bir tabel asıyor girişe.

daha sonra müfettişler gezmeye başlıyorlar genelgenin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için. gün geliyor sıra mezarlık müdürlüğüne geliyor. müfettiş arabayla yaklaşıyor kapıya, iniyor, kafasını kaldırıyor ve o tabelayı görüyor: "benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır."
  • mordorlu ziya  (11.11.10 07:27:38 ~ 09:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.