[]

Kariyer Yardımı Lazım

Selam insan kaynakçıları,

Karşınızda 23, bir aya 24 olacak, yıllık bir adet 3. sınıf İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi bulunmakta.

Seneye okul bitiyor ve beni sardı bir düşünce. Okula ilk başladığımda hedefim öğretmen olmaktı. Formasyon alıyorum öğretmenlik fırsatım hala var. Ama öğretmen olma fikri biraz can sıkmaya başladı.

Açıkçası İngilizce ile bu kadar haşır neşir olup gidip ufacık çocuklara "vat iz yor neym - may neym iz ayşe" diye öğretmek çok zoruma gidiyor.

Lise dil sınıfı falan olsa olur orası biraz eğlenceli ama ilköğretimde çalışmak gözüme işkence gibi geliyor.

Ayrıca MEB'in özellikle İngilizce branşında son uygulamalarını hiç doğru bulmuyorum. Bana verilecek müfredatla başarının yakalanabileceğine inanmıyorum. İnanmadığım bir işi de yapmak istemiyorum.

Üniversite öncesi gittiğim dershanede abi kardeş gibi olduğum bir hocam mezuniyetimi gözlüyor resmen. Her ziyaretimde bitir gel senle beraber burda iyi işler yapacağız diyip duruyor.

Buraya kadar her şey güzel ama eminim sizin çevrenizdeki çoğu kişi de dershanelere karşı olumsuz bir görüşe sahiptir benim çevremdekiler gibi.

Akademik kariyeri de düşünüyorum ama yaş geçiyor diye canımı sıkıyor o da.

Kafam allak bullak. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

 
Akademik araştırma yapmak istiyorsanız o işin üzerine gidin, yaşınız gayet genç. Öğretmenlik, hele yeni başlayanlara dil öğretmenliği yapmak demek bence her sene aynı şeyleri çok az değiştirerek tekrar etmek demektir. İleri düzey sınıflara öğretmenlik yapmak ayrı tabii.


  • sourlemonade  (10.11.10 20:58:19) 
Akademik kariyer mantıklı gibi duruyor görüşlerine bakılırsa, ek olarak site kurarsın kitap yazarsın madem müfredatı beğenmiyorsun insanlara dili daha iyi öğretebilecek çok imkanın olur. Sonuçta doktora vs yaptıktan sonra da özel kurumlarda çalışabilirsin diye düşünüyorum.


  • allanz  (10.11.10 21:30:40) 
dersanelerde ( adı ne olursa olsun ) 1000 tl için ( o da stajerliği kalkmamış biri için max.) saatlerce,ve her saat aynı şeyleri anlatmak istiyorsanız farklı seviyelere ( 6-7-8.sınıflar ve yds) gidin hocanıza mezun olunca.

bir defa öğretmen olduğunuzda zaten yapabilecekleriniz kısıtlı.ya özel okullarda çalışacaksınız,yada devlette.sınıf seviye ne farkeder ki;siz öğretmenlik için doğmamışsanız,yada yaş grubu,düzey,saçma sapan meb politikalarını şimdiden istemediğinizi biliyorsanız.beklentilerinizi yüksek tutmayın derim ben;hem (altını çizmek istiyorum) iyi bir kolejde ,hem de devlette çalışmış bir öğretmen olarak.

şu da var tabi,kendinizi geliştirip dil okullarında işe başlayabilirsiniz.bir koleje az maaşla(tabi şehrine göre değişir) işe başlayıp,işin tozunu yutup sonraları iyi paralar kazanırsınız.ne isterseniz yani..ama sevmediğiniz bir işi yapmanın sıkıcılığını yaşamayın derim ben.

saçmalamışta olabilirim.çünkü mesleğimden sıkıldım.ama gerçekler bunlar.evet.severdim tabi bir zamanlar.
  • lavitaebella  (10.11.10 21:30:51 ~ 21:32:31) 
Öğretmenlikten yana bir sıkıntım yok. Yaklaşık 7 ay öğretmenlik de yaptım bir sbs kursunda. Etüd falan da değil direk İngilizce hocası bendim.

Beni sıkan isteksiz öğrenci. Tabi ki her sınıfta çürük elmalar olacak ama tüm sınıf çürük olunca insanın anlatası gelmiyor. Maalesef ilköğretim öğrencilerinin genelinde bir İngilizce fobisi var ve bu öğretmen olarak beni çok rahatsız ediyor.

Dershanede sıradan bir öğretmenlik olmayacak gibi. Biraz daha farklı bir proje ortada ama sıradan dershane öğretmenliğine dönerse yakınından bile geçmem mecbur kalmadıkça.
  • hayattan sikilan adam  (10.11.10 21:46:21) 
akademik kariyere yaşın çok uygun.
arada git kitap mitap da çevir yapabiliyosan
bi dil daha öğren
hayırlı olsun
  • isimmisimyok  (10.11.10 22:16:17) 
ilgi alanın neyse ona yönel. isteksiz öğretmenlik yapacağına, öğretmenliğe hiç başlama, ben de ingilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisi olarak konuşuyorum, kendimden örnek vereyim, ben öğretmenlik diploması alacam ama öğretmenlik yapmıyacam.


  • bugysm  (10.11.10 23:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.