[]

Aynı şirketin birden fazla pozisyonuna başvuru olur mu?

güzel ve yalnız ülkemin sakinleri,

askerlik bitti, iş bulma derdi an itibariyle iyicene gerdiriyor. mühendis kişi olarak sağlı sollu ataklarla iş arıyorum bu aralar. güzel bir şirket buldum ama birden çok pozisyonları ilgimi çekiyor. adamlarda sağolsun 7+ pozisyon açmışlar. ben daha önce de tecrübem olan bir konuyla ilgili pozisyona başvurdum ama ilgimi çeken başka pozisyonlar da var(1-2 ad.). şimdi bu diğer pozisyonlara başvursam acaba ne istediğini bilmiyor durumuna düşer miyim? yada bu adam bizmle çalışmak istiyor gibi mi algılanır?(buna ben de inanmadım pek)
yani özetlersek başvursam nasıl olur?

 
bir önyazı ile başvurma şansınız varsa, kısa ama net açıklamalar içeren ( neden ve nasıl diğer pozisyonlarlada ilgileniyorsunuz, size neler katacağını düşünüyorsunuz gibi gibi ) şık bir metin hazırlayın.


  • Phoebe  (10.11.10 18:38:22) 
genel başvuru yapıyorsan önyazıda berlitebilirdin ilgi alanında olan departmanları veya pozisyonları ama açık olan iki farklı pozisyona başvurmak başvuruyu öldürmek demek açıkcası. bir çok İKcı hoş görmez bunu benim bildiğim, açıkca ne istediğini bilmiyorsun gibi bir ima yaratır. Görüşmeye çağrılırsan ilgini belirtebilirsin diğer pozisyona, bunu yapmıştım ben ürün mühendisliğine çağrılıp üretim planlama içinde ilgimi belirttim ve sonunda ÜP işine girmiştim ama doğrudan başvurmak saçma bence.

Adamın senin tecrüben olan pozisyon için çağırmayıp diğer pozisyona çağırmasını beklemek biraz optimistik kaçıyor bence, sence?
  • allanz  (10.11.10 18:51:37) 
@phoebe:
ilan kariyer'de ön yazı yazabilirim ama zaten daha önceden bir ilanlarına başvurmuş bulundum.

  • endiku  (10.11.10 18:51:40) 
@allanz:
şöyle ki biri mekanik tasarım, diğeri yeni projeler müh. birinde iş tecrübem var diğerinde de okuldan kalma bir tübitak projesi tecrübem var. ikisi de aşağı yukarı aynı süreli.

  • endiku  (10.11.10 18:54:50) 
o zaman başvurabilirsin farklı önyazılar yazarak bir ihtimal, ama senin varsayımın İKcı elemanın CVinde veya önyazında bu bahsettiğin iki şey ile o pozisyonları ilişkilendirip senin amacını, niyetini anlayacak olması, bu da olmayabilir, o biraz riskli:)

kariyer'de ise ilk başvuruya da önyazı ekleyebilirsin sonradan, işvereni bilgilendiriyor herhangi bir değişiklikte diye biliyorum.
  • allanz  (10.11.10 20:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.