[]

Toshiba Laptop mavi ekran hatası ?

Sevgili yazıcıoğlu sakinleri

Toshiba Satellite A300 laptop var. Bilgisayarı açmak istediğim windows logosu geliyor ve o şekilde kalıyor.

Güvenli mod falan dinlemiyor hepsinde aynı şekilde kalıyor. Bir süre bekledikten sonra da mavi ekran hatası veriyor 0x0000007E diye bir hata veriyor.

Ne yapılabilir buna?

 
ayrıca windows olmadan bios güncelleme nasıl yapılır ?


  • croswell  (10.11.10 18:11:02) 
benim bi arkadaşım casper nirvana serisinden almıştı. teşhir ürünüydü. değişik aralıklarla fakat 2-3 ay sonra tekrar aynı hatayı veriyodu. 4-5 kez verdi şimdi gine öyle...artık yenisini verene kadar garantiye yollicaksın

edit: arkadaşım sorunun anakarttan kaynaklandığını söylemişti.
  • cryptex  (10.11.10 18:26:08 ~ 11.11.10 09:10:23) 
Yeniden kurulum deneyeceksin mecbur benim Acer'da da olmuştum bir kaç kez, sebebini o kadar aradım bulamadım, bazısı anakart diyor bazısı wireless sürücüsü diyor. Veya servise verip bekleyeceksin ne yapacaklarını ama onlarda yeni kurulum denerler bence çalışırsa gönderirler geri.


  • allanz  (10.11.10 18:35:59) 
Windows kurmak istiyorum ama kur ekranı da gelmiyor

Kurulum başlıyor yazısı çıkıyor ve öyle kalıyor.

Ram'le ilgili bir sorun olabilir mi? Çünkü hata da olabilir diye yazıyordu. Bios üzerinden ram e baktığımda gözüküyor ama kaç gb olduğu.
  • croswell  (10.11.10 18:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.