[]

Askerlik İşlemleri (Tecil - İstanbul)

Ben 4 senelik bir fakülteden mezun oldum ve 2 sene tecil hakkımı kullanmak istiyorum. Arkadaşım geçen hafta resmi oalrak son tarih olduğunu ve sanırım yoklama kaçağı statüsüne dahil olduğumu ve bu yüzden ceza yatırmam gerektiğini söyledi.

Bu hafta şu işi halletmek istiyorum. Adalardaki şube boş oluyor hemen hallediliyor dediler. Direkt adalara gidip ben 2 senelik tecil hakkımı kullanmak istiyorum diyebiliyor muyum? Ceza yatıracaksam nereye yatıracağım, orada halledilir mi? falan gibi bir dünya soru işte. Biraz ayrıntılı bilgi rica ediyorum.


 
en ayrıntılı bilgiyi bağlı olduğun askerlik şubesinden alabilirsin.
telefonla yardımcı olurlar, evrek olarak ne lazım onu söyelerler...

bir ceza falan yatıracağını da sanmıyorum
  • os  (10.11.10 13:34:15) 
bağlı olduğum askerlik şubesini nereden öğreneceğim? bir de bağlı olduğuna gitmek zorunda değilsin falan demişlerdi bana.
(kütük burada değil)

  • Zaphod  (10.11.10 13:37:44) 
ceza olayını falan bilmiyorum duymadım daha önce. zaten senin 2 yıl tecil hakkın ar gir bir şubeye ve tecil et çık. bir askerlik şubesini arayarak daha net bilgi alabilirsin. tecl ettirmezsen ne olur seni o tecil hakkının olduğu 2 yıllık dönemde bulsalar bile tecil ettiriyorum gitmek istemiyorum dediğin zaman kimse seni götüremez. yaşanmıştır.
ama tecil süren dolduysa eğer yakaladıkları yerden doğru askere.

  • seyduna6687  (10.11.10 13:41:08) 
bağlı olduğun askerlik şubesi yani yerli şuben nüfusa kayıtlı olduğun yerdeki şubendir. burda sana en yakın askerlik şubesine gidersen onlar senin bilgilerini yerli şubenden isterler veya senin tecil bilgilerini yerli şuene gönderirler.

yerli şube : nüfusa kayıtlı olduğun ( kütük ) yerdeki şube
yabancı şube: yerli şube dışındaki tüm şubeler :)
  • seyduna6687  (10.11.10 13:43:31) 
yarın tez koş bi askerlik şubesine. diploma ya da mezuniyet belgen + 4 tane fotokopisi, 4 kimlik fotokopisi, 4 fotoğraf. orada bir form dolduruyorsun. sonra muayeneye gönderirler. sonra geri şubeye gidip tecil belgeni alırsın. cezayı asker almıyor. o maliyeyle ilgili bir şey sanırım. daha sonra evine geliyormuş ceza. 5-6 ayı bulur gelmesi.

gittiğin şube farketmiyor. önceleri faks maks uğraşılıyormuş bir sürü ama artık gerek yok. gittiğin şube hemen hallediyor işlemlerini. ben kütüğümün olmadığı başka bir ilden tecil ettirmiştim.

fotoğrafı biraz fazla al sen genede yanına.
  • emrag  (10.11.10 14:27:03) 
ben çıkış belgemi aldıktan 1 yıl sonra gittim tecil ettirmeye.
bir randevu verdiler 2 hafta sonrasına. özet geçeyim o gün öğlene kadar dayanabildim işlemleri yarıda bırakıp çıkmıştım.

aradan 1 yıl daha geçti ve tekrar gittim. bu sefer askere gidicem diye. normal prosedürün dışında 3 tane birbirinin aynı olan kağıda karşımdaki görevlinin dediklerinin aynısını yazdım, savunma olarak. bu 1 ay kadar önce olmuştu.

bugün sabah sevk evrakı almaya gittim. saat 4 e kadar ayakta durma rekorunu kırdım ve bana sevk evraklarımı verdiler.

yani demem o ki eğer 2 yıl içinde askere gitmeyi planlıyorsanız, tecil işlemlerinizi yaptırmayınca bir bok olmuyor. en azından şimdilik durum böyle.
  • the piano has been drinking  (10.11.10 17:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.