[]

Backing Track (Şarkılardan Belli Enstrümanları Kesme) Hakkında Yardım

Bilindiğin üzere backing track mevzusu, şarkılardan belli enstrümanları, örneğin sadece davulu, sadece vokali ya da vokal+davulu, vokal+bas gitarı gibi çeşitli şekillerde almak durumudur. Genelde Guitar Hero oyunlarında kullanılan şarkıların bu türde backing track versiyonları bulunuyor. Benim merak ettiğim, bu oyundaki şarkılar dışındaki şarkılara da benzer bir uygulama yapılıp yapılamayacağı. Örneğin sahnede kullanmak için bazı şarkıların sadece vokallerindeki efektli kısımları kesmek istiyoruz, böyle bir işi keyfimizce yapma olanağımız var mıdır? Ya da Guitar Hero'daki şarkıların backing track versiyonları, youtube dışında bir yerde bulunabilir mi? Hatta insanlar bu şarkılardan nasıl backing track yapıyorlar, bu konuda da bilgisi olan birileri beni aydınlatırsa sevinirim.




 
Şarkının guitar pro tab'larını bulabilirseniz, guitar pro'da da gerçek enstrüman sesleri yüklüyse işe yarar bir sonuç çıkar gibi geliyor bana.


  • sourlemonade  (10.11.10 00:22:22) 
ne yazık ki öyle bir teknoloji henüz icat edilmedi fakat internette çok kaliteli backing track yapıp satan siteler var, özellikle classic rock için sahnede kullanılabilecek kadar iyiler, nasıl yapıyorlar direk girip çalıyorlar altyapısını şarkının


  • freebird5406  (10.11.10 00:27:33) 
söylendiği gibi haneüz yapılamadı bu. kablosuz elektrik aktarımı gibi bişe,ilk yapan parayı kıracak.
sound forge'da reduce vocals işlemi vardı. şarkıya göre değişiyor ama gayet başarılı olduğu da az değil. illa ki muadil programlarda da vardır.

  • dorian greyfurt  (10.11.10 01:38:50) 
Öncelikle ne için kullanacağına bağlı? Sample olarak mı bir enstrumanı mı kullanacaksın? Yada acapella olarak vokalleri kaldırmaktan mı bahsediyorsun?
Ben açıkcası bu konuya bi ara kafayı bayaa takmıştım: Parçalardan sadece belli enstrumanları çıkarmak samplelamak için çok kastım.Vardığım sonuç şu elinde kanal kayıtlar yoksa %100 temizlemek imkansız.
En temiz (ve yorucu) yöntem bir adtet spectrum analyzer ve equaliser'la çıkarmak istediğin frekansları filtrelemek
Ve ya sadece vokalleri kaldırayım diyorsan bunun için şehitli vst ler var, google da aratabilirsin.
Deneysel olarak müziği grafiğe döküp, grafik üstünde frekansları temizlemek : bu özellik adobe soundbooth'da ve win için photosounder.com adresindeki yazılımla hallederbilirsin.İşine yaramasa da denemeye değer.
  • funk you  (10.11.10 09:18:34) 
"bu sarkilardan nasil backing track yapiyorlar?"
Sorusunun cevabi olarak, "sarkilardan" yani sarkilara dijital ortamda herhangi bir islem uygulayarak yapilmiyor. Ya orijinal sarkinin kanal kayitlari olacak elinizde(ki kolay kolay bulunabilen seyler degil), ya stüdyoya girilip bastan kaydedilecek, ya da virtual instruments denen enstruman vst leri kullanarak dijital ortamda yazilacak. Cok kaliteli sample lar ile orijinalinden ayird edilemeyecek backing trackler yazmak mùmkùn. Ki en cok tercih edileni bu, ama genelde kalitesiz midiler ile yapildgndan dolayi, iyileri icin kapsamli arastirma yapmak lazim.

  • xenderoth  (10.11.10 09:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.