[]

Yavru kedi...

Sonunda veterinerden edindik bir tane... 2-3 aylık... Hiç bir sorun yok. Biraz ürküyor daha ilk gün olduğundan sanırım. Kuru mama veriyorum. Yalnız bu hayvan bir kez bile tuvaletini yapmadı. Öğlen getirdim veterinerden. Arada gidip gelip mama yiyor, su içiyor ama çıkan bir şey yok. Kendim alıp kumunun uzerine bıraktım. Patisiyle hafif eşeler gibi yaptım ama yok yapmıyor bir şey. Bir de veteriner jel kum gibi birşey dedi verdiği kuma. Beyaz, içinde mavi parçalar olan kristal gibi bir kum.

Sonuç: bu kedi neden hiç bir şey yapmadı ogleden beri? normal mi bu? bir de bu kuma nasıl alıştıracam ben bunu?


 
kuma kendisi alışır sizin bir şey yapmanıza gerek yok. dışarıya yaparsa çişini hemen tutun ensesinden kumuna atın. eğitimleri o kadar. sanmıyorum ama kabız olmuş olabilir. sabaha kadar bekleyin yine yapmamış olursa veterineri ararsınız. benim kedim de günde 1 kere yapıyor tam yapıyor. eheh


  • atrin  (09.11.10 20:27:19) 
bir de kendi başına bıraktığımda durmadan miyavlıyor... sonra biraz oyun oynuyorum susuyor..sonra yine başlıyor...


  • gelecektengelenkutupayısı  (09.11.10 20:42:26) 
eger bir hastalık vs durumu söz konusu degilse; sizi ve ortama daha alışmadıgı ve eger yanlış birşey yaparsa ne olacagını bilmediginden yapmayabilir ki bu durum 1-2 gün sürebilir sonrasında agır bir kaka(bok) ile karşılaşabilirsiniz. veya eger kedi silika (jel dediginiz) kuma alışık degilse yapmaz ona ya normal kum alıp karıştırın yada kaba alışana kadar normal kum kullanın sonrasında zaten kaba gidecektir. kedi için wc egitimi diye birşey yoktur onlar zaten kumları çok pis degilse direk kendiliginden kuma yapmayı bilir. ilk çözüm olarak kumu degiştirin.

kum önerisi: markayı bilmiyorum ama bir kum var koku yapmayan ve pudra kokulu o oldukça güzel onu bir deneyin.

not: kumu degiştirdikten sonra kediyi oraya bırakırsanız muhtemelen direk salacaktır ne varsa içindeki.
  • exodia  (09.11.10 20:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.