[]

Yazılım Yüksek Lisans

matematik bölümünden mezun biri yazılım üzerine yüksek lisans yapabilir mi? yapabilirse ne gibi avantajları olur? hangi sektörlerde iş sahası açılabilir?

yüksek lisans yaparken lisans diploma notu cok etkiler mi? hani dusuk olması falan?

ozel universite de bu etkileme oranı azalır sanırım?

daha da ozele inecek olursak baskent uni ve atılım uni de bu dedigim olay yapılabilir mi?

saygılar.

 
Bildigim kadariyla daha lisans surecinde yazilima yoneliyor cogu matematik ögrencisi. Dolayisiyla yazilim yuksegi yapabilir derim ben.

Ne gibi avantajlari olur?: Pek anlamadim? yazilim muhendisi olur?

Hangi sektörlerde is sahasi acilabilir?: Yazilim :D.

Diploma notu: Universiteden universiteye(direk basvuramiyorsun bazilarinda bilmem kaci gecmeden) ve degerlendiren hoca gruplarindan hoca gruplarina degisir. Eger cok dusuk degilse( 2.01) ve diger kistaslariniz iyiyse problem olmaz bence.
  • natnan  (09.11.10 20:28:04) 
yazılım sektöründen diplomadan çok yeteneklerine bakılır. işveren için 2 yıllık yazılım mezunu ile yüksek lisanslı birisi çok da farketmez. şu an yazılım işinde iyiyseniz bence çok da önemli değil yüksek lisans. eğer programlama bilmiyorsanız ve yüksek lisanla programcılık öğrenmek niyetindeyseniz bence 2 yıl vakti ona harcayacağınıza oturup kendi başınıza çalışın daha iyi. çünkü çok fazla şey öğrenemezsiniz yüksek lisansta.

diploma notu yüksek lisansa kabulde oldukça önemlidir. başvuran adaylar ilk önce referanslarına ve diploma notuna göre değerlendirilir. özel üniversitede niye az olsun? ama başvurduğunuz bölüm tezsiz yüksek lisanssa o zaman olabilir.

başkent ve atılımda tabiki yapılabilir ama dediğim gibi kredi başı 300tl gibi bir ücreti varsa değmeyeceği fikrindeyim.
  • ency  (09.11.10 22:45:49) 
Bu yıl sınıfımdaki arkadaşlarımdan birisi odtü yazılım mühendisliğinde yüksek lisansa başladı,yani mümkün.İş sahası olarakta adı üstüne yazılım :). Ki kendisi odtu teknokentte bir yazılım firmasında da çalışmaya başladı hemen,likom yazılımdı sanırım.İş veren odtü'de yüksek lisansınızdan dolayı aldım demiş.Yoksa 2 3 program bilmeyle zor iş bulmak.Matematik mezunu yazılım sektöründe bir kariyer hedefliyorsa bence şart,yada özel kurslardan kendini geliştirmesi gerekecektir.

Not ortalaması etki edermi arkadaşımın ki 2.51 idi,ama tezsiz olmasından dolayı çok önemli görünmemiş olabilir.Tezli yüksek lisanslarda not ortalaması büyük rol oynar.
  • FAtE  (10.11.10 01:04:15) 
Bu arada atılım ünisini bilemem ama başkentte bizim okuldaki bilgisayar-yazılım derslerinden sorumlu hoca orada da ders veriyor,üste para verip o adamdan yazılım öğrenmeyi umacağına otur kendin çalış bir fark olmayacaktır.Allah yürü yakulum demiş çünkü adama..

İş sahası olarak aklıma gelen bankalarda yine yazılımla,bilgi işlemle ilgili pozisyonlar mevcut,bazen personel alımlarında geçebiliyor.
  • FAtE  (10.11.10 01:06:45) 
kariyer.net'teki yazılım mühendisi ilanlarına bakmanı öneririm, diploma istiyorlar mı istemiyorlar mı fikrin olur. kendilerini geliştirmiş insanlar da var piyasada ama piyasadaki alaylıların çoğu yazılımcı değil web tasarımcısı vs. yani iki php, flash öğrenen bilgisayar mühendisliğinde bir bok öğretilmiyor, bilgisayar bilimi kendi gördükleriyle sınırlı sanıyor, programlamayla bilgisayar bilimini, yazılım mühendisliğini bir tutuyor, sinirlenmemek elde değil.


  • uckac  (10.11.10 05:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.