[]

İngilizce Çeviri Yardım - Hangimiz haklıyız?

With their amazing diving abilities and sensory capacities dolphins are used to locate underwater mines. They search out mines using their biological sonar. Once a dolphin locates a mine it alerts the trainer. After the dolphin has been removed from the search area the mines can be safely removed.

Paragraf bu. Ben bu paragraftan yunusların dalma ve yer tayin etme yetenekleri sayesinde sualtı mayınlarını bulmakta kullanıldığını anladım. İngilizce hocamız ise ısrarla sualtındaki yuvaları bulmak için kullanıldığını söylüyor.

Hangimiz haklıyız bu konuda? Kafayı yemek üzereyim.

Teşekkürler.

 
Hocan pok yesin, yuva olsa neden remove etsinler? Bildiğin mayından bahsediyor.


  • jesterdvine  (09.11.10 14:06:24) 
sen haklısın.

mine'nin mayın olduğunu sözlükten bakmak niye yeterli olmadı?

tureng.com
  • anonimyususer  (09.11.10 14:06:40 ~ 14:08:56) 
eh, siz haklısınız tabii ki.

www.youtube.com
  • galadnikov  (09.11.10 14:09:18) 
gerizekalı bi hocanız varmış, haklı olan sizsiniz


  • madyb  (09.11.10 14:43:00) 
ben ingilizce bilmenin ötesinde deniz biyoloğuyum. Yunuslar amerikan ordusu tarafından mayın taramalarında ve bazı casus kayıtlarda kullanılmak üzere eğitilmekte. Mines gayet mayın anlamına geliyor. Deniz Biyolojisinde mines yuva anlmında kullanılmaz. Hatching area; yumurtlama alanı, habitat ( yaşam alanı), biotop (yaşam alanı) falan kullanılır. yunuslar beyaz kumul alanlarda kumun altına kendini saklayan balıkları bulup çıkartırlar, Ona da mine denmiyor zaten. Ayrıca yuva bulmak için yapıyor olsalar bile son cümlede neden yunuslar uzaklaştırıldıktan sonra güvenli bir şekilde orası imha edilir yazsın ki?

Etkileyici dalış yetenekleri ve sensor kapasitelerinden ötürü yunuslar sualtı mayınlarının yerini tespit etmekte kullanılmaktadır. Onlar, biyolojik sonarlarını kullanarak mayınları tararlar. Yunus mayının yerini tespit ettiğinde,bu, eğitmeni uyarır. Yunus arama alanından uzaklaştırıldıktan sonra mayınlar güvenle imha edilebilmektedir.
  • kleonis  (09.11.10 18:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.