[]

Büyüyünce Pilot olucam

Ben sanırım yeterince büyüdüm ama ortaokul veya lise çagında bunu söylüyen bir cocuk bu işi nası yapacak. kulak aşinalığı olarak duydugum bir kaç bir şey var nası olur ne değildir merak ettim. bilgi açlığı işte ne yaparsınız:) eksişehir de hangi üniversite de bilmiyorum yetemek sınavı ile alan konuyla ilgili bir bölüm varmış sanki pilot veya kule görevlisi oluyormuşsun maaşları falan da iyiymiş diyorlar:) dogru mudur bu iş? bu yetenek sınavı tabi ösym ye baglı gercekleşiyormuş içeriği nasıldır falan filan.

not:bu konuda benim yazdıklarım yalan yanlış bilgiler olabilir dogrusunu sizden bekliyorum veya daha genişini:)


 
  • rentts  (08.01.08 17:11:15) 
50, 60 milyara kursları var. gidip pilot oluyorsun.


  • can see  (08.01.08 17:19:51) 
erciyes unıversıtesınde Sivil Havacılık Yuksekokulu mevcut..bi kac unıversitede daha var..

öss puanı ıle alıyolar..yetenek sınavı yok..hem nasıl bı yetenek sınavı yapabıleceklerkı 18 yasındakı bırıne..

ancak burada okusan bıle oyle her ucagı kullanamıyosun..zaten burdan mezun olan herkezde pilot olmuyo.
bazı ucakları kullanmak ıcın sertıfıkan lazım onuda okul sonrası kurslardan alıyosun..

havacilik.erciyes.edu.tr buradan bakılabılır..(neye bakılcaksa)
  • isott  (08.01.08 17:53:40) 
hava harp akademisinde ve havacılık lisesin askeri pilot olabiliyorsunuz ki bu sizin rutbenize gore değişkenlik gosteren bi kavramdır.ancak burada aldıgınız egıtımle thy , onur vs gibi havayollarında pilotluk yapma ihtimaliniz yok denecek kadar az..

üstelik buralarda okudugunuz size imzalatılan belgede yazan sudur : X yıl bu görevi yapacagım eger sakatlık ölüm vs, gibi bir neden dısında gorevı tamamlamazsam X ytl tazminat odeyecegim..

bilgidim kadarıyla bu sure 15 yıldır..ama tazmınatı bılemıyorum..
  • isott  (08.01.08 18:06:32) 
@ rurouni

abı soyluyoruz ya üniversite olarak var..lise mezunları össye giriyo ordanda sivil havacılık yuksekokuluna..
yanı ogrenmek ıstedıgın sey bu deılmıydı?
  • isott  (08.01.08 18:38:20) 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj bölümü..
anlatayım..

sınav sistemi çok değiştiğinden tam söyleyemiycem öss kısmını bilmiyorum(say 1 de 190 üstü almak gibi bir şart).. ama bizim zamanımızda şöyle idi;

4 yıllık üniv. de okumak için olan barajı geçince buranın sınavına girmeye hak kazanıyorsun(benim zamanımda 125 idi baraj puanı)..temmuz başı internet-gazete ilanı veriyorlar, ağustos başları önkayıt zamanı..okula gidip belli bir ücret ödeyip ertesi günler çeşitli sınavlara giriyorsun..

her sene bu sınavları değiştiriyorlar..şimdi mat fiz sorular yapıyorlar, bizim vaktimizde genel uçak,3d algılama düşünme ,pratik mat. soruları vardı..2-3 gün sınav süresi..bu sınavlardan 100 kişi seçiliyor..ardından görsel test..bu zor bir sınav..hazırlanmak için çeşitli yöntemleri var..ardından aynı gün işitsel test..testlerden geçen ilk 50 alınıyor ,mulakata..mulakatta havacılıkla alakana bakıyorlar, aşağı yukarı 20 kişi eleniyor..kalan 30 sağlık kontrolüne gönderiliyor..geçenlere uçuş dersi verilip 2 sorti uçuş yapılıyor..sonra da as 10 yedek 5 seçiyorlar..

kısaca bu, daha fazla bilgi için,her türlü soru için bana msj atabilirsin.. uygun olduğum her fırsatta cevaplar,yardımcı olmaya çalışırım..

ayrıca www.ucuyorum.com da pilotaj başlığından okul ile ilgili sayfalarca forum yazısı,her türlü ilgili ilgisiz soru cevabı bulabilirsin..hatta önce orayaı oku,sonra bana sorabilirsin 8)
  • plt radioman  (10.01.08 01:05:15) 
www.shyo.anadolu.edu.tr sitesinden bilgi var. yeterince merak edip burda başlık arayan olursa yazalım biz dursun burda. plt radioman a da tesekkurlerimi sunarım. ne sordugumu ogrenmek istedigimi tam olarak anlamıs. pilotaj ve bir bolume daha 195 barajı yetenek sınavı ile alıyorlarmış. aynı yuksek okulda sadece öss puanıyla alan bölümlerde mevcut bir hayli de yüksek puanları.

tabi ki ilgilenen herkese tesekkurler.
  • rurouni  (10.01.08 01:45:20) 
denemeden önce sağlık kontrolüne girmende fayda var. yarı yolda canın sıkılmasın sonra. örneğin renk körlüğü varsa problem yaratabilir. çok ciddi bir meseledir.

en.wikipedia.org
  • soren  (10.01.08 23:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.